Samo animirano

NAFF je spreman za nas!

Tijekom šest dana bit će prikazano 58 filmova u natjecateljskom dijelu programa i 18 filmova u Panorama programu.
Kultura / Film TV | 25. 06. 2019. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

14. Festival Animiranog Filma NAFF 2019 počinje 29.lipnja ceremonijom svečanog otvaranja na terasi hotela Sunce u Neumu. Tijekom šest dana bit će prikazano 58 filmova u natjecateljskom dijelu programa i 18 filmova u Panorama programu.

Uz tri stručna predavanja tijekom Festivala biti će održana promocija knjige o animiranom filmu poznatog BH autora Midhata Ajanovića koji trenutno živi i radi u Švedskoj.

Ove godine na Festival je prijavljeno preko 1000 filmova iz 61 zemlje. Posjetu Festivalu potvrdili su autori iz SAD-A, Irske, Španjolske, Njemačke, Bugarske, Švedske, Moldavije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, BiH i Belgije. Osim u Neumu projekcije će se održavati i u Mostaru ( MC Pavaroti i KC Abrašević).

Foto: PR / Službeni plakat ovogodišnjeg festivala

Članovi stručnog žirija su: Rory Byrneautor iz Irske, Dejan Aćimović hrvatski filmski redatelj i glumac Žana Lekić profesorica flaute iz Crne Gore, Midhat AjanovićAjan bh. pisac, karikaturist, filmski autor i teoretičar i Ivo Raič dizajner i slikar iz Hrvatske.

Festival će trajati do 4.srpnja te će kao i prošle godine bit dodijeljeno osam nagrada kao i nagrada gledatelja grada Mostara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close