"Putnici mira"

Mostar 'zasjao' u dokumentarnom filmu

Snimljeno je preko 15 kulturno-povijesnih objekata i znamenitosti iz pet gradova BiH, od kojih su većina nacionalni spomenici.
Kultura / Film TV | 18. 03. 2022. u 12:47 Bljesak.info
Dokumentarni film - "Putnici mira"

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dokumentarni film "Putnici mira" nastao je tijekom projekta "TrodimenzioNACIONALNOST" u okviru javnog poziva PRO-budućnosti.

Cilj projekta je promocija pomirenja, razumijevanja i upoznavanja drugačijih religijskih i kulturnih osobina, a kako navode autori, tijekom projekta implementirali su četiri aktivnosti od kojih je jedna i snimanje dokumentarnog filma.

Ističu kako su film snimali u pet gradova Bosne i Hercegovine: Zenica, Jajce, Vareš, Foča i Mostar. Snimljeno je preko 15 kulturno-povijesnih objekata i znamenitosti, od kojih su većina nacionalni spomenici.

Također, u projektnim aktivnostima sudjelovali su pripadnici svih nacionalnosti zastupljenih na ovim prostorima te dali ovom projektu multinacionalni karakter.

Na finalnoj aktivnosti ovog projekta, konferenciji u Jajcu, sudionici su imali priliku da se druže i razgovaraju o temama pomirenja kroz interaktivne radionice.

Cilj ovih aktivnosti je sadržan u sljedećoj rečenici: "Razumijevanjem drugih i drukčijih svjedočimo o zrelosti naše lokalne zajednice koje je otvorena za sve ljude i shvaćanja činjenice da živimo jedni s drugima, a ne jedni pored drugih".

PRO-Budućnost je USAID-ov projekt izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekt provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, s partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV).

Kopirati
Drag cursor here to close