MCF MegaCom Film

MOJ OFF – Besplatan online filmski festival dostupan u Bosni i Hercegovini

Potpuno besplatan kućni online filmski festival, sa najnovijim i najprestižnijim nagrađenim naslovima svjetskih kinematografija
Kultura / Film TV | 24. 03. 2020. u 14:41 Bljesak.info
Optužujem, trailer

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filmska distributerska kuća MCF MegaCom Film, bioskopi Kombank Dvorana, Cine Grand i bioskop Vilin Grad pridružili su se aktualnoj online kulturnoj sceni i osmislili potpuno besplatan kućni online filmski festival, sa najnovijim i najprestižnijim nagrađenim naslovima svjetskih kinematografija koji su obilježili festivalsku scenu i omogućili da festival bude dostupan i ljubiteljima filma u Bosni i Hercegovini.

Prvo izdanje besplatnog Online filmskog festivala - MOJ OFF bit će održano od 27. ožujka do 10. travnja, a publika će imati priliku da na jednoj virtualnoj ''lokaciji'' pogleda 65 aktualnih igranih i dokumentarnih ostvarenja, među kojima i naslove namijenjene djeci i tinejdžerima. Snimljeni u različitim svjetskim produkcijama i koprodukcijama izdvojeni filmovi bit će podijeljeni u pet programskih cjelina – Velikani filma, Kids fest predstavlja, Obiteljska avantura, Dokumentarni vrhunci, kao i program Viđeno neviđeno.

Foto: PR / MOJ OFF – Besplatan online filmski festival

Najnoviji film redatelja Romana Polanskog, ostvarenje Optužujem, čija je tema upravo čuvena Drajzer afera s kraja 19. stoljeća koja je uzdrmala i duboko podijelila francusko društvo, otvorit će prvi besplatan Online filmski festival - MOJ OFF, u petak 27. ožujka u 21 sat, na stranici mojoff.net.

Pored ovog djela korisnici će moći da pogledaju i filmove koji su premijerno prikazani na 25. Sarajevo film festivalu poput naslova Pritka, i dječjih filmova Pat i Mat: Zimska Radost, Lote i izgubljeni zmajevi.

Posebno se ističe selekcija Viđeno neviđeno  u okviru koje će se u udarnim večernjim terminima prikazivati hvaljena ostvarenja poput nikada prikazanog filma kod nas, dobitnika Srebrnog medvjeda u Berlinu prošle godine filma  Napolju i konje kradu,  sa briljantnim  Stelanom Skarsgardom u glavnoj ulozi, također i najnovijeg filma Mladi Ahmed (Young Ahmed) koji je, na prošlogodišnjem Kanskom festivalu, proslavljenim i nagrađivanim redateljima - braći Darden donio nagradu za najbolju režiju.

Na festivalu će biti prikazano i francusko-talijanska drama Gloria Mundi redatelja Roberta Gedigana koja je nakon svjetske premijere u Veneciji, gdje je dobila nagradu za najbolju glumicu, prikazana na 48. FEST-u. 

Pored spomenutih i velikog broja drugih filmova bit će prikazani i već najavljeni dobitnik Oskara Parazit, dok će se u selekciji Dokumentarni vrhunci naći neki od najboljih dokumentarnih filmova 2019. godine koji su zapaženi od strane svjetskih programskih selektora, ali i priznate publike velikih festivala, poput dela Rona Haurda – Pavaroti.

Foto: PR / Iz filma Optužujem

Prvi MOJ OFF obilježit će i naslovi za najmlađu publiku, pa će među brojnim obiteljskim avanturama biti prikazani neki od prošlogodišnjih sinkroniziranih animiranih hitova kao što su Vilijeva planeta, Ko se boji vuka još i Tajni agent Mjau, kao i filmovi sa popularnog dječjeg festivala KIDS FEST -a (poput fantazije Abigejl).

U okviru programskog djela Velikani filma naći će se po tri najznačajnija naslova trojice čuvenih redateljskih autoriteta - poljskog sineaste Kšištofa Kišlovskog, potom američkog umjetnika Dejvida Linča i čuvenog talijanskog redatelja Federika Felinija.

Online filmski festival MOJ OFF moći će da prate kako online posjetitelji Bosne i Hercegovine i Srbije, tako i Crne Gore, a korištenje stranica će biti jednostavno, kao da posjećuju svoj omiljeni portal za čitanje vijesti i razonodu.

Kopirati
Drag cursor here to close