Snimili film o odlasku

Mladi ljubušaci filmom poručuju - AUFWIEDERSEHEN!

Viva filmske radionice su kreativne, besplatne, teorijske i praktične trodnevne radionice za mlade od 13-21 godine.
Kultura / Film TV | 08. 06. 2018. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi ljubušaci snimili film o odlasku mladih iz BiH. Viva škola filma je četvrti put u gimnaziji Ljubuški u Ljubuškom, gradu filma, čiji je film prošle godine na festivalu u Sarajevu osvojio prvo mjesto za originalnu glazbu.

Na 13-oj po redu radionici koja je trajala od 4. do 6. lipnja prijavilo se 16 sudionika iz dvije srednje škole.

Neki od njih su već ranijih godina sudjelovali na radionicama. Snimili su fantastično-eksperimentalni film o odlasku mladih iz grada pod nazivom "Aufwiedersehen!" Pokušali su na jedan originalan način prikazati tu aktualnu temu. U filmu je autorska glazba, a koliko su svojim filmom uspjeli pokazat će se na festivalu koji se održava od 12. do 16. rujna u Sarajevu gdje će se film zajedno sa drugim omladinskim filmovima natjecati za jednu od nagrada.

Viva filmske radionice su kreativne, besplatne, teorijske i praktične trodnevne radionice za mlade od 13-21 godine. Polaznici u ta tri dana uče o osnovama filma, kadrovima, knjizi snimanja, kameri, zvuku, rasvjeti. Drugog dana radionice polaznici se upoznaju sa opremom za snimanje i tada počinje praktični dio, a to je snimanje filma po ideji koju polaznici sami smisle prvog dana. Trećeg dana se pristupa montaži i premijeri filma uz dodjelu certifikata o uspješno završenoj radionici.

Nakon Ljubuškog Viva karavan se vraća u bazu u Sarajevo gdje će nakon kratkog predaha ponovo zavrtiti svoje točkove i posjetiti možda Vaš grad.

Kopirati
Drag cursor here to close