Promo film

''Kulturna ruta Kosača'' za promoviranje Hercegovine

Kako se navodi u opisu filma, promovirani su kulturni i povijesni lokaliteti kojima je kročila obitelj Kosača.
Kultura / Film TV | 03. 12. 2021. u 12:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih je dana izašao kratki promotivni film 'Kulturna ruta Kosača' koji prikazuje kulturno i povijesno bogatstvo Hercegovine.

Kako se navodi u opisu filma, promovirani su kulturni i povijesni lokaliteti kojima je kročila obitelj Kosača. Riječ je o Starom gradu Vidoški (Stolac), zatim nekropolama stećaka Radimlja i Boljuni (Stolac), Stjepangradu Blagaj (Mostar), izvoru Bune-Tekija (Mostar), Starom mostu (Mostar), Počitelju (Čapljina), tvrđavi herceg Stjepana Kosače (Ljubuški), Muzeju Humac (Ljubuški), te vodopadu Kravica (Ljubuški).

Dijelom projekta SMART Heritage čiji je cilj promocija, valorizacija i zaštita kulturne baštine na jadransko-jonskom području izrađena je i kulturna ruta 'Kosača' koju ovaj video najbolje opisuje, priopćili su iz mostarskog sveučilišta.

''Zahvaljujući partnerstvu Sveučilišta u Mostaru koje na projektu SMART Heritage dijeli s institucijama lokalne uprave, regionalnim razvojnim agencijama, sektorskim agencijama, javnim i obrazovnim institucijama iz Grčke, Italije, Bosne i Hercegovine i Albanije najvažniji lokaliteti Hercegovine od kulturnog i povijesnog značaja konačno su dostupni svima u visokoj kvaliteti'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close