Aleta Rajič

Priznanje bh animatorici na domaćem terenu

Prirodni odabir je nagrađen za najbolju 2D animaciju na 16. Festivalu Animiranog Filma u Neumu koji se ove godine održao online
Kultura / Film TV | 08. 07. 2021. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka animatorica, Aleta Rajič, deveti put je nagrađena za svoj animirani uradak "Prirodni odabir", ovaj put na domaćem festivalu NAFF-u.

Prirodni odabir je nagrađen za najbolju 2D animaciju na 16. Festivalu Animiranog Filma u Neumu koji se ove godine održao online, a ovogodišnji stručni sud donio je žiri koji čine; književnik i dramaturg Miro Gavran (Hrvatska), profesorica povijesti umjetnosti i renomirana animatorica Mindy Johnson (SAD), višestruko nagrađivani redatelj i scenarista, najpoznatiji po režiji legendarne Top liste Nadrealista, Miroslav Mandić (BiH) te akademska slikarica i autorica brojnih nagrađenih filmova iz svijeta animacije Ana Nedeljković(Srbija).

„Poprilično je neprirodno biti nagrađen na festivalu animacije uz koji sam odrasla, ali osjećaj ponosa i časti s druge strane jejednako prisutan i nemjerljiv, posebice zbog selekcije u kojoj sam se našla i ovakvog sastava žirija koji doista ulijeva strahopoštovanje. Cijela ekipa je vrlopočašćena i jako smo dirnuti“, rekla je Rajič.

Nagradu s autoricom zajedno dijeli filmski tim koji čine: Sanja Rajič Banjac, Jurinko Rajič, Rajna Rajič, Vjeran Šalamon, Juraj Sremeci Helena Magda Šalamon.

Film je u nešto više od godinu dana selektiran na preko 50 svjetskih festivala animiranog i igranog filma. Nastao je u produkciji Studija Neum, te koprodukciji sa Zagreb filmom, uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i HAVC-a (Hrvatskog audio-vizualnog centra).

 

Kopirati
Drag cursor here to close