Niš

Filmski susreti: Nebojši Glogovcu glavna nagrada

Kultura / Film TV | 31. 08. 2017. u 06:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Filmski susreti" u Nišu završeni su u srijedu navečer uručenjem nagrada, a najznačajniju Grand-prix "Naisa" dobio je glumac Nebojša Glogovac za ulogu profesora Vjeka Kralja u filmu "Ustav Republike Hrvatske".

Primajući nagradu Glogovac je zahvalio svima koji su mu omogućili da se bavi svojim poslom na najbolji mogući način. Zahvalio niškoj publici što čuva film i jazz.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu "Car Konstantin" na 52. "Filmskim susretima" žiri je dodijelio Vojinu Ćetkoviću za ulogu Laze Kostića u filmu "Santa Marija dela Salute".

Nagradu "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu dobila je Tamara Aleksić za ulogu Lenke u filmu "Santa Marija dela Salute".

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Igoru Đorđeviću za ulogu Petra Kočića u filmu "Slepi putnik na brodu ludaka", a povelja za izuzetnu žensku ulogu dodijeljena je Gorici Popović za ulogu Stojanke u filmu "Kozje uši".

Gorica Popović proglašena je za glumicu festivala pošto je dobila najveći broj glasova publike.

Povelju za epizodnu mušku ulogu osvojio je glumac Marko Gvero za ulogu predsjednika mjesnog odbora u filmu "Stado", dok je poveljom za žensku epizodnu ulogu nagrađena Jovana Gavrilović za ulogu Ane u filmu "Rekvijem za gospođu J".

Priznanje za najboljeg debitanta uručeno je Vanji Nenadić za ulogu Lole u filmu "Biser Bojane".

O nagradama je odlučivao žiri kojem je predsjedavala glumica Jelica Sretenović, a članovi su bili Minja Filipović i Ivan Bekjarev.

Na festivalu je prvi put dodijeljena i nagrada u neslužbenoj konkurenciji "Milorad Mandić Manda" za najbolju komičnu ulogu i pripala je Nikoli Koji u filmu "Stado", prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close