Nagrađeni film

Film 'Quo Vadis, Aida?' Jasmile Žbanić dostupan online

Film o genocidu u Srebrenici online je dostupan gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.
Kultura / Film TV | 14. 12. 2021. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film "Quo Vadis, Aida?" Jasmile Žbanić, dobitnik tri nagrade Europske filmske akademije: nagrade za najbolji europski film, za najbolju redateljicu - Jasmila Žbanić i najbolju glumicu - Jasna Đuričić, dostupan je online na VoD platformi kina Meeting Point: VIDEO

Film o genocidu u Srebrenici online je dostupan gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu, putem linka: VIDEO

Radnja filma "Quo Vadis, Aida?" (BiH, Austrija, Rumunjska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Francuska, Norveška i Turska, 2020., 103 min.) događa se u Bosni u srpnju 1995.

Aida radi kao prevoditeljica za mirovne snage Ujedinjenih naroda u Srebrenici. Kada srpska vojska zauzme grad, članovi njene obitelji nađu se među tisućama civila koji pokušavaju pronaći utočište u UN bazi. Kao prevoditelj na pregovorima u Srebrenici, Aida ima pristup ključnim informacijama. Što očekuje nju i njenu obitelji - spas ili smrt? Što bi ona trebala uraditi?

Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić.

Film je osvojio nekoliko međunarodnih nagrada, a bio je nominiran za Oscara u kategoriji za najbolji film na stranom jeziku kao kandidat Bosne i Hercegovine.

Kod za gledanje filma “Quo Vadis, Aida?” može se kupiti na Ondemand.kinomeetingpoint.ba na linku: VIDEO, priopćeno je iz kina Meeting Point. 

Kopirati
Drag cursor here to close