21. po redu

Spremni za otvaranje MFF-a: Idemo online i bit će odlično!

''Iako postoji žal za festivalskom atmosferom koju čine ljudi, ovako idemo online i odlično je. Nadamo se da ćete uživati, bar od doma, u našem programu'', poručio je direktor MFF-a.
Kultura / Film TV | 19. 08. 2020. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''MFF je prošao kroz dosta toga u protekla dva desetljeća. Ovo je nova situacija kada ne možete održati festival i sva sreća da postoje internet platforme, preko kojih ljudi mogu gledati naš program i na taj način omogućiti festivalu da živi'', rekao je Tomislav Topić, direktor Mediteran Film Festivala povodom otvaranja izdanja 21. festivala dokumentarnog filma koji će ove godine trajati od 19. do 22. kolovoza

Topić je naveo kako ovakva situacija, kada su organizatori 'prisiljeni' festival održati online,  prije petnestak godina ne bi bilamoguća i pozvao sve zaljubljenike u film da se iz svojih domova pridruže virtualnom izdanju 21. MFF-a.

''Iako postoji žal za festivalskom atmosferom koju čine ljudi, ovako idemo online i odlično je. Nadamo se da ćete uživati, bar od doma, u našem programu'', poručio je direktor MFF-a.

U službenom programu natječe se dvadeset dokumentarnih filmova - deset dugometražnih i deset kratkih dokumentarca. Sjajna filmska ostvarenja izabrao je selektor festivala Zdravko Mustać.

''Odlike prijavljenih filmova na ovogodišnjoj selekciji mogu se jasno odrediti kao isključivo zanimanje sineasta za suvremena stremljenja u svojim zajednicama. Filmaši Mediterana prate političke, ekonomske, društvene, te egzistencijalne mijene oko sebe. Njihovi filmovi ulaze u klinč sa zemaljskim problemima, identitetom, gibanjima unutar osnovne ćelije društva – obitelji, bave se sa siromaštvom, invaliditetom, izbjeglicama, visokom politikom, esencijalnim predodžbama, poviješću i perspektivama, te ljepotama morskog zraka koji im je jednostavno darovan višim silama'',rekao je to festivalski selektor Mustać.

Uz filmove iz konkurencije, virtualnim posjetiteljima bit će na raspolaganju i filmovi iz programa 'U fokusu', ali i remek djela bh kinematografije koja ćemo prikazati u off programu 'Filmski centar Sarajevo'.

Producent festivala Robert Bubalo pozvao je sve da nam se u srijedu 19. kolovoza u 21 sat pridruže putem digitalne platforme, društvenih mreža i CMC kanala i prate virtualno otvaranje 21. MFF-a.

Također, svoju digitalnu premijeru, u srijedu 19. kolovoza, imat će i filmovi nastali u prošlogodišnjoj festivalskoj radionici MFF School - 'Dvica' i dokumentarni film 'Usput'.

Četiri festivalska dana bit će i prilika za filmove iznenađenja koja će MFF pokloniti svojoj publici.

Od srijede 19. kolovoza, u svojoj videoteci ljubiteljima filmske umjetnosti, u suradnji s HT Eronetom putem HOME.TV platforme, ponudit ćemo poneke od najboljih dokumentarnih filmova s prethodnih festivala.

''Jako smo zadovoljni što, i u ovim izazovnim vremenima, možemo održati manifestacije koje godinama, ako ne i desetljećima, snažno podupiremo. U  skladu sa našim motom Veza koja traje - Digitalna kompanija za digitalno doba, svim sadašnjim i budućim korisnicima omogućavamo set sigurnih digitalnih usluga i radimo na usavršavanju novih, a svim korisnicima HOME.TV platforme ćemo, i ove godine, u našoj videoteci, ponuditi filmove sa prethodnih  Mediteran Film Festivala, tako da filmskog sadržaja sigurno neće nedostajati'', rekao je to Tomislav Ruk, član Uprave i izvršni direktor za marketing, prodaju, veleprodaju i korisničku podršku HT Eroneta.

Podsjećamo, dva tročlana međunarodna žirija odlučivat će o nagradama za najbolji dugi dokumentarac na Mediteranu, Grand Prix festivala čiji je pokrovitelj HT Eronet, te Best Short za najbolji kratki film čiji je pokrovitelj Podravka.

Svi filmovi će biti prikazani putem digitalne platforme na službenoj festivalskoj stranici www.mff.ba, gdje možete pronaći i detaljne upute oko registracije za besplatno gledanje. Napominjemo, filmove ćete moći gledati četiri dana, u razdoblju od 19. do 22. kolovoza, u bilo koje vrijeme. 

Uživajte u programu 21. MFF-a!

*Generalni pokrovitelj Mediteran Film Festivala je HT Eronet.

Više informacija o 21. izdanju Mediteran Film Festivala potražite na službenoj web stranici ili Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close