Te jedno, te isto

Mostar: Kanalizacija upozorava da je vrijeme za radove

''Popraviti cijevi ili staviti pod zaštititu UNESCO-a neke su od dilema kojima se vladajući bave.''
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 06. 2023. u 08:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi dan, stara priča. Ponovno je kanalizacija prekrila ulicu Petra Krešimira IV u Mostaru.

''Popraviti cijevi ili staviti pod zaštititu UNESCO-a neke su od dilema kojima se vladajući bave.''

Foto: Bljesak.info / Poplava u ulici Petra Krešimira IV

Naravno, riječ je o šali koju ironično daju revoltirani građani Mostara, uhvaćeni po tko zna koji put u borbi s fekalijama u svom okruženju. 

Problem u ovoj mostarskoj ulici uvijek je isti. Spoj dotrajalih cijevi, neodgovornih pojedinaca i nedostatka zainteresiranosti za rješavanje problema.

"Jedino pravo rješenje je potpuna rekonstrukcija navedenog dijela ulice kojim bi se postojeći sustav zamijenio modernim kanalizacijskim cijevima pri čemu bi obvezno bilo potrebno rastaviti oborinsku i fekalnu kanalizaciju", naveli su iz Vodovoda za Bljesak.info još u prosincu 2021. godine.

Dok čekaju rekonstrukciju građani se mogu uzdati samo u radnike Vodovoda koji će po tko zna koji put pokušati spasiti situaciju.

Foto: Bljesak.info / Poplava u ulici Petra Krešimira IV

Inače, kako doznajemo, radovi koji bi trebali uskoro početi na dionici od raskrižja s Ulicom kralja Tomislava do stadiona bi trebali biti završeni do 15. rujna dok bi ostatak ulice, od spomenutog raskrižja do Rondoa, mogli biti završeni do sredine prosinca. Pored toga, kako je najavljeno dio ulice od Rondoa do križanja sa Zagrebačkom, trebao bi biti uređen tako da može služiti i kao šetnica.

Kopirati
Drag cursor here to close