Hutovo blato

Vlada HNŽ-a raspisala nabavu: Izrađuje se urbanistički projekt Karaotoka

Rok za izradu Urbanističkog projekta je najdulje 90 dana od zaključivanja ugovora s ponuđačem
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 03. 2021. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) raspisala je nabavu za izradu urbanističkog projekta turističke zone Karaotok, objavljeno je 24. ožujka.

Urbanistički projekt, prema obavijesti o javnoj nabavi, procijenjena je na 34 tisuće maraka (bez PDV-a), a rok za otvaranje ponuda je 6. travnja. U Odluci o načinu provedbe nabave, koju pak potpisuje predsjednik Vlade HNŽ-a i zastupnik u županijskoj Skupštini Nevenko Herceg, stoji da će se izabrati ekonomski najpovoljnija ponuda.

Županijska Skupština je na sjednici održanoj 29. prosinca 2020. godine donijela 'Odluku o pristupanju izradi urbanističkog projekta turističke zone Karaotok u sklopu područja posebnih obilježja za područje od značaja za HNŽ Park prirode Hutovo blato'.

Rok za izradu Urbanističkog projekta je najdulje 90 dana od zaključivanja ugovora s ponuđačem, ''ne uzimajući u obzir vrijeme potrebno za donošenje projekta od strane Skupštine HNŽ''.

Nositelj pripreme za izradu projekta je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja HNŽ-a te su, prema odluci iz prosinca, dužni osigurati suradnju i usuglašavanje stavova sa svim subjektima planiranja i drugim zainteresiranim osobama na odnosnom području, a naročito s vlasnicima nepokretnosti, nositeljima prav raspolaganja i korištenja dijelova područja i objekata na području obuhvata urbanističkog projekta ili u njegovoj neposrednoj okolini.

Sredstva za projekt izrade projekta osiguravaju se u Proračunu HNŽ-a, stoji u Odluci iz prosinca koju potpisuje predsjedavajući Skupštine Šerif Špago. Do usvajanja i donošenja urbanističkog projekta na području Karaotoka, navode, zabranjuje se izgradnja građevina i drugih zahvata u prostoru.

Kopirati
Drag cursor here to close