Nema konsenzusa

Vijeće ministara bez suglasnosti o početku izgradnje plinovoda

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac rekao je za RTRS da je izostala podrška ministara iz Federacije BiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 07. 2022. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara danas nije postiglo potreban konsenzus u vezi sa pojedinačnim prijedlozima za vođenje pregovora radi zaključivanja prednacrta sporazuma BiH sa Hrvatskom i Srbijom o izgradnji plinovoda.

Na izvanrednoj telefonskoj sjednici nije postignut potreban konsenzus u vezi sa prijedlogom za vođenje pregovora radi zaključivanja Prednacrta sporazuma između BiH i Hrvatske o izgradnji plinovoda "Јužna interkonekcija BiH i Hrvatske" na pravcu Zagvozd (Hrvatska) - Posušje (BiH) - Novi Travnik/Travnik sa odvajanjem za Mostar.

Potreban konsenzus nije dobio ni prijedlog za vođenje pregovora radi zaključivanja i Prednacrta sporazuma između BiH i Srbije o izgradnji plinovoda "Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije" na pravcu granica Srbija - BiH - Bijeljina - Banjaluka - Prijedor - Novi Grad.

U priopćenju se ističe da će Glavno tajništvo vijeća ministara u najkraćem roku izvijestiti o daljem tijeku i potrebnim koracima, u skladu sa odredbama poslovnika o radu Vijeća ministara.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac rekao je za RTRS da je izostala podrška ministara iz Federacije BiH, javlja RTRS.

Kopirati
Drag cursor here to close