Bijeli brijeg

Upravna inspekcija HNŽ naložila Gradu Mostaru obnovu postupka u roku pet dana

Razlog je nepostupanje po drugostupanjskom rješenju Ministarstva graditeljstva HNŽ koje je naložilo obnovu postupka izdavanja dozvola na Bijelom brijegu, a na što se gradski urbanizam oglušuje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 07. 2022. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravna inspekcija HNŽ-a na zahtjev Građanske inicijative STOP nelegalnoj gradnji na Bijelom brijegu izvršila je inspekcijski nadzor u Odjelu za urbanizam Grada Mostara, ističu iz Građanske inicijative STOP nelegalnoj gradnji na Bijelom brijegu.

Kako navode, razlog je nepostupanje po drugostupanjskom rješenju Ministarstva graditeljstva HNŽ koje je naložilo obnovu postupka izdavanja dozvola na Bijelom brijegu, a na što se gradski urbanizam oglušuje.

Postupajuća županijska upravna inspektorica prilikom nadzora je utvrdila da prvostupanjski organ (Grad Mostar) u predmetu obnove postupka izdavanje rješenja nije u zakonskom roku postupio po rješenju Ministarstva građenja i prostornog uređenja HNŽ kojim je poništen zaključak Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Temeljem utvrđenog činjeničnog stanja Upravna inspekcija HNŽ/K je dana 1. srpnja 2022. voditelju postupka u Službi za građevinske poslove Grada Mostara naredila da u roku pet dana poduzme upravne radnje i postupi po drugostupanjskom rješenju od 26. travnja prošle godine i u ponovnom postupku donese novi upravni akt.

Građanska inicijativa STOP nelegalnoj gradnji na Bijelom brijegu očekuje da propise postupi po naredbi Upravne inspekcije i u naloženom roku provede drugostupanjsko rješenje i ponovi postupak.

Kopirati
Drag cursor here to close