Posjeta

Švedska ipak nije ljuta na Mostar?

Podsjećamo, raniji veleposlanik Švedske u BiH je tijekom jedne posjete Mostaru rekao kako građani te zemlje žele znati gdje je završio novac koji je doniran za kolektore.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 05. 2021. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica kraljevine Švedske u BiH Johanna Strömquist istaknula je spremnost za nastavkom i unaprjeđenjem postojeće dobre suradnje, priopćeno je nakon njezina susreta s premijerom i zastupnikom u skupštini HNŽ-a Nevenkom Hercegom.

Naime, Herceg je primio danas u nastupnu posjetu veleposlanicu koja je boravila u prvoj službenoj posjeti Mostaru od kad je imenovana na dužnost švedske veleposlanice u BiH.

Herceg ju je, kako je priopćeno, upoznao s aktivnostima i planovima Vlade HNŽ-a, s naglaskom na mogućnosti uspostave još konkretnije suradnje na polju gospodarstva, prometne povezanosti, zaštite okoliša i turizma.

''Prigoda je iskazati zahvalnost izdašnoj potpori Kraljevine Švedske i njezine razvojne agencije Side obnovi i razvitku naših gradova i općina, osobito kada je riječ o nekoliko vitalnih infrastrukturnih projekata u Mostaru i drugim dijelovima naše županije'', izjavio je Herceg.

Foto: PR Grad Mostar / Kordić i Strömquist

I mostarski gradonačelnik Mario Kordić primio je švedsku veleposlanicu.

Veleposlanica je zahvalila gradonačelniku na prijemu te istaknula kako je svima drago što je Mostar imao izbore nakon 12 godina i da ima novog gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Obavijestila je i o širokom spektru različitih projekata podrške Švedske u Mostaru u oblastima demokratizacije, vladavine prava, ljudskih prava, okoliša i klime, ekonomskog razvoja i ekonomske integracije u EU.

''Ona je također rekla da će Švedska nastaviti raditi sa partnerima u Mostaru kako bi se podržao proces integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i za dobrobit svih građana i građanki'', priopćeno je iz Grada Mostara.

Gradonačelnik je zahvalio veleposlanici za potporu Švedske svim projektima koje su pomogli u Mostaru. Informirao ju je o činjenici kako postoji veliki interes investitora za Mostar te da kako su gradski regulacijski planovi prevladani i da je potrebno izraditi i donijeti nove.

Podsjećamo, raniji veleposlanik Švedske u BiH je tijekom jedne posjete Mostaru rekao kako građani te zemlje žele znati gdje je završio novac koji je doniran za kolektore.

Bivši mostarski gradonačelnik u jednom je intervjuu rekao kako se novac od kolektora koristio i za sanacije cesta.

Kopirati
Drag cursor here to close