Radovi u tijeku

Središte Čapljine šetnicom se povezuje s antičkom vilom iz 4. stoljeća

Čapljina će dobiti jednu široku aleju sa zelenilom i novom rasvjetom, koja će biti pogodna za šetače, ali i rekreativce, te sve one koji žele turistički posjetiti villu rusticu Mogorjelo.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 09. 2021. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta na području Čapljine je villa rustica ''Mogorjelo'' iz četvrtog stoljeća, koja će sada biti dostupnija svima onima koji se na ovaj lokalitet žele zaputiti pješice iz središta grada.

Naime, prije par dana krenuli su radovi na rekonstrukciji šetnice uz regionalnu cestu R425a koja povezuje Čapljinu i Struge/Goricu i Gabelu.

Foto: Bljesak.info / Središte Čapljine šetnicom se povezuje s antičkom vilom iz 4. stoljeća

Izvođač radova su Putovi Grude, a podizvođač SZR Rotim iz Čapljine.

Kako Bljesak.info doznaje od izvođača radova, radi se potpuna sanacija nogostupa u Ulici Augusta Šenoe i to od prvog kružnog toka pokraj Željezničke postaje pa sve do same villa rustice.

Dionica je duga jedan kilometar, a podijeljena na dva LOT-a. Prvi LOT je parter ispred zgrada, a drugi LOT je nogostup uz prometnicu R-425a do Mogorjela.

Foto: Bljesak.info / Središte Čapljine šetnicom se povezuje s antičkom vilom iz 4. stoljeća

S obzirom da je došlo do nepredviđenih okolnosti po pitanju sustava napajanja i vodovodnih cijevi na lokaciji radova LOT-a 1, radovi su krenuli prvo na LOT-u 2, odnosno sanaciji šetnice prema Mogorjelu.

''Radi se sve što se tiče nogostupa – skidamo stare ivičnjake, cestovne rubnjake, pješačke rubnjake, skidamo i stare kocke jer će tu ići nove, a radimo i na novom sustavu napajanja i pripremi za nove zelene površine'', kažu za Bljesak.info radnici koje smo zatekli u poslu.

Foto: Bljesak.info / Središte Čapljine šetnicom se povezuje s antičkom vilom iz 4. stoljeća

Doznali smo i kako će biti postavljena nova rasvjeta, i to od središta grada pa sve do villa rustice Mogorjelo.

Nova trava će biti posađena, a stari drvoredi ostaju, tako da će oko 80 posto stabala koja već postoje i ostati na šetnici.

Foto: Bljesak.info / Radnici kažu da sve ide po planu

Radovi će biti završeni do kraja siječnja 2022. godine.

Čapljina će tako dobiti jednu široku aleju sa zelenilom i novom rasvjetom, koja će biti pogodna za šetače, ali i rekreativce, te sve one koji žele turistički posjetiti villu rusticu Mogorjelo.

Kopirati
Drag cursor here to close