Gnojnice

Škola dobila modularnu umjetnu stijenu

Projekt je usmjeren na preventivno djelovanje u borbi protiv ovisnosti na način da se mlađa populacija usmjeri prema sportu i sportskim igrama.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 10. 2023. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U suradnji Udruženja Korak naprijed i O.Š. Gnojnice uz financijsku podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti u Osnovnoj školi Gnojnice je postavljena modularna umjetna stijena za penjanje. Udruženje je putem Javnog poziva za financiranje projekata i programa iz sredstava dijela prihoda ostvarenih u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću koji je raspisalo FMON apliciralo sa projektom "Sport, a ne poroci" s ciljem postavljanja modularne umjerne stijene i preventive borbe protiv ovisnosti.

Projekt je usmjeren na preventivno djelovanje u borbi protiv ovisnosti na način da se mlađa populacija usmjeri prema sportu i sportskim igrama.

Modularna stijena je postavljena u sali O.Š. Gnojnice, jer samim dolaskom, odnosno povratkom u školu osoba se indirektno odlučuje na edukaciju i nastavak napredovanja i učenja. U školskoj sali će se održavati druženja, kroz koja će se preventivno djelovati na mlađu populaciju. Ovim aktivnostima će se omladina udaljiti od poroka i više približiti sportu i zdravom načinu života.

Nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja će pokazati učenicima i ostalim zainteresiranim početne korake ovoga sporta i upoznati ih sa načinom pravilnog korištenja modularne umjetnestijene.

Na radost svih, stijena za penjanje će biti na raspolaganju i svim zainteresiranim građanima te će zasigurno mnoge potaknuti na novi vid rekreacije.

Postavljanjem modularne stijene škola je dobila još jedan od sadržaja koji je potreban za razvoj i napredovanje djece.

Kopirati
Drag cursor here to close