Bubalo tvrdi

Skandal na vidiku? Mostar nema suglasnost da mijenja prostorni plan?!

Vijećnik Bubalo tvrdi kako Gradska uprava Grada Mostara od vijećnika krije odgovor ministarstva
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 11. 2022. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bez suglasnosti nadležnog ministarstva ne mogu se raditi izmjene i dopune prostornog plana!'', objavio je čelnik mostarskog ogranka Hrvatske republikanske stranke i vijećnik u mostarskom Gradskom vijeću, Silvio Bubalo.

Navodi kako Gradska uprava Grada Mostara od vijećnika krije odgovor ministarstva ''kako se radi o prikrivanju materijala od vijećnika, nepostojanja suglasnosti od nadležnog ministarstva za izmjene i dopune Prostornog plana Grada Mostara i namjernog kršenja Zakona o prostornom uređenju''.

Naime, na sutrašnjoj 27. sjednici Gradsko vijeće Grad Mostar pod točkom 5. dnevnog reda raspravljat će se o izmjenama i dopunama Prostornog plana Grada Mostara. Bubalo podsjeća kako je ova ista točka povučena na prošloj sjednici, navodeći kako ''HDZ BiH i Koalicija za Mostar nisu imali 24 ruke za njeno usvajanje''.

''Na toj sjednici sam tri puta tražio da mi dostave suglasnost nadležnog ministarstva, pa sam opet nakon dolaska materijala za ovu dvadesetsedmu sjednicu tražio da mi Tajništvo Gradskog vijeća službeno dostavi suglasnost jer znam da je imaju i naravno nisu je dostavili. Nakon što mi je dopis uručen u Vijećnici pročitao sam odgovor ministarstva u kojem odbijaju dati suglasnost i shvatio sam zašto ga sakrivaju od javnosti. U četvrtak sam obavijestio Tajništvo, vijećnike i gradonačelnika Mario Kordić da ću mailom dostaviti (ne)suglasnost svima u ponedjeljak ako nam je do tad ne dostave, a to sam jutros i uradio'', naveo je.

Bubalo piše kako u odgovoru Ministarstva piše: "Slijedom iznesenog, očigledno se može utvrditi da ste predmetni zahtjev pogrešno zasnovali na odredbi člana 43. stav 2. Zakona(pogrešna primjena zakona), pa kako nisu ispunjeni uvjeti za davanje tražene suglasnosti, Ministarstvo nema pravnog osnova da udovolji Vašem zahtjevu, odnosno da izda traženu suglasnost."

Kopirati
Drag cursor here to close