Sjednica Vijeća

Uposlenici Grada neće dobiti koliko traže, Lana neće dobiti isti stan?

S druge strane, medijima je obavijest o dnevnom redu 27. redovne sjednice stigla u petak ujutro, neradnog dana, pa bi se moglo zaključiti da netko u Vijeću, unatoč tome što je Mostar odlučio poslodavcima pokazati inspekcijske zube, ne poštuje praznik
Vijesti / Politika | 25. 11. 2022. u 12:09 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o dodjeli stana mostarskoj plivačici Lani Pudar, naći će se na sjednici Gradskog vijeća grada Mostara koja će se održati 29. studenog.

Ključ i ulica

Podsjetimo, mostarski gradonačelnik Mario Kordić, uručio je ključeve stana Pudar nakon što se ona vratila sa Svjetskog prvenstva. Tada se govorilo da je Lana dobila stan u Vukovarskoj ulici u Mostaru.

No, budući da se stan nije mogao darivati bez odluke Gradskog vijeća, darivanje će se naći na sjednici, ali ovog puta se daruje stan u Ulici Alekse Šantića.

Centar 2

Pred mostarskim vijećnicima bit će i odluke o prostornom planu naselja Centar 2 u kojem bi, prema novom planu, moglo niknuti 15 zgrada, sportski objekt – školska dvorana koja se gradi puževim koracima – hotel, tri vjerska objekta te poslovni objekti.

Spominje se, uz to, i demolicija oko 150 objekata.

400 KM i Miljkovići

Pred vijećnicima će se naći i rebalans proračuna u kojem se navodi kako će službenici gradske uprave dobiti pomoć od 400 KM iako je sindikat zatražio da se poštuje ili puni iznos po preporuci Vlade Federacije – 1080 KM ili barem 70 posto tog iznosa.

Vijećnici će se očitovati i o amandmanu na poslovnu zonu u Miljkovićima koja je na prošloj sjednici digla puno prašine. Ovim se amandmanom smanjuje zamišljena zona.

Vijećnici bi trebalo odlučiti hoće li se donijeti odluka o pristupanju izradi izmjena i dopune Regulacijskog plana naselja Zalik a Mostar bi mogao dobiti i plan zaštite od požara. I odluka o uvođenju vinjeta za turističke autobuse mogla bi biti usvojena jer je vraćena u dnevni red.

Marić tuži a netko radi na praznik

Predsjedatelj Gradskog vijeća, Salem Marić, izvijestit će vijećnike o tužbi koju je podigao zbog izgradnje Hrvatskog narodnog kazališta u središtu grada.

S druge strane, medijima je obavijest o dnevnom redu 27. redovne sjednice stigla u petak ujutro, neradnog dana, pa bi se moglo zaključiti da netko u Vijeću, unatoč tome što je Mostar odlučio poslodavcima pokazati inspekcijske zube, ne poštuje praznik i radi.


Kopirati
Drag cursor here to close