Godinu dana od

Zatrpana rupa otvorila brojna pitanja

Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 05. 2022. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Zatrpana rupa otvorila brojna pitanja 

"Danas je godinu dana od kada je zatrpana ta famozna rupa iskopana u sred dvorišta ispred tuđih vrata, bez stida i srama. Danas je to ograđen prostor s ogromnom ogradom,a naša borba traje", napisala je vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar.

Naime, saga oko rupe, koja je započela u 2018. godini završena je 18. svibnja 2021. godine.

Tada je vijećnica Ćavar, koja je bila i jedna od inicijatora cijele priče, kazala kako je "ovo veliki dan za Mostar te je zatrpavanje ove rupe simbolična poruka svima onima koji misle da mogu graditi gdje hoće".

Godina dana kasnije, Ćavar i dalje ima pitanja. Na svojem Facebook profilu je napisala:

"Dugo predmet stoji u Tužiteljstvu i nikako da saznamo:

1. Je li se upis dvorišta u početnu bilancu Sokola vršio naknadno?

2. Kako se prodalo dvorište kada su stanari bili posjednici?

3. Kako je M.Deronjić potpisala rješenje o gradnji i napisala da ne treba urbanistička suglasnost jer tu već postoji objekt(bespravne kućice koje su predviđene za rušenje)?

4. Kako je izvršena parcelacija i izdani prijavni listovi bez GV?

5. Kako se počelo graditi u zoni R1?

6. Kako su se takozvani novi vlasnici upisali u Općinskom sudu Mostar, Gruntu, pojedini nemaju ni adresu u vlasničkim listu?

7. Ako su dobili rješenje o gradnji kako im nije određeno plaćanje rente?

8. Zašto ne možemo vidjeti je li i po kojoj cijeni prodano zemljište i je li plaćen porez? Zašto...i tisuću pitanja zašto...su stanari ostali bez dvorišta, zašto se naša djeca više tu ne mogu igrati, zašto trpimo nesnošljivu buku iz kafića, zašto ne možemo ljeti sjediti u dvorištu u kojem smo sjedili do ove pljačke? Odgovori na ova pitanja leže u ladicama Gradske uprave, Tužiteljstva...a stanari se i dalje iscrpljuju upućujući ih od institucije do institucije. I onda...sami sebi daju ocjenu 10 za svoj rad...a nas nitko ništa ne pita".

Podsjetimo, građevinska rupa u Ulici kneza Domagoja u Mostaru godinama je bila pod 'budnim okom' Mostaraca.

Rupa u navedenoj ulici iskopana je 2018. godine, a stanari susjedne zgrade upozoravali su kako je riječ o planiranoj nelegalnoj gradnji te su od nadležnih gradskih vlasti tražili da se rupa zatrpa i taj prostor dovede u prvobitno stanje. Rupa je zatrpana 2021. godine, no pitanja su ostala.

Kopirati
Drag cursor here to close