Boška Ćavar

Ćavar: Odjel za urbanizam i građenje do sada tri puta izdao Zaključak o zatrpavanju iskopa

Boška Ćavar obratila se mailom portalu Bljesak.info povodom današnjeg priopćenja iz Grada Mostara
Gospodarstvo / Flash | 10. 12. 2020. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Danas ste prenijeli priopćenje iz Gradske uprave Mostar kao činjenice o meni, investitorima i napravljenom iskopu u ulici Kneza Domagoja bb Mostar. Točno je da sam pozvana kao optužena od strane Tužilaštva HNŽ i sutra ću se odazvati u PU Mostar.

Znam da sam ja prioritet u Tužilaštvu jer zašto bi se to isto Tužilaštvo bavilo privatizacijom Sokola, propasti Aluminija, Fabrike duvana, rekonstrukcijom hotel Mostara te mjenjanjem postojećih gabarita mimo pravila struke u vrijeme Korone.

Iz dokumenata koji su u prilogu se vidi da investitori nisu mogli napraviti nikakav iskop ali su se drznuli po dogovoru sa odgovornim osobama u Katastru izmjeniti Urbanistički plan na tom djelu grada iako su postojala zakonska rješenja Odjela za prostorno planiranje.
 
Uz ovaj tekst šaljem i dokumenta kojim dokazujem da Grad Mostar (ne vidi se tko je potpisao priopćenje) odnosno Odjel za urbanizam nije postupio po zakonu kada je izdavao Riješenje o građenju. I danas se na  web stranici mostargis.ba može vidjeti kako je Zavod za prostorno planiranje planirao taj dio grada.

Građevinskog zemljišta nije bilo ali je prepravkom u Katastru prepravljen kč1324/33 nova kč 1653/2 i to  dana 14.3.2015  a to je period kada nismo imali Gradsko Vijeće(slika u prilogu).

Još samo želim naglasiti da je Odjel za urbanizam i građenje do sada tri puta izdao Zaključak o zatrpavanju iskopa i to 29.6.2020,22.10.2020 i 6.11.2020, a da se do danas 10.12.2020 iskop nije zatrpao.

I dalje stojim pri izjavi da je objekat građen potpuno bespravno jer nikada nije dobio urbanističku suglasnost a koja se dobija samo uz suglasnost stanara.
 
S poštovanjem
Boška Ćavar
Kopirati
Drag cursor here to close