Nadamo se

Zatrpana rupa, završena priča

Naime, cijela saga oko rupe, koja je započela u 2018. godini završena je danas. Rupa je u Ulici kneza Domagoja zatrpana, priča je, nadamo se, završena.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 05. 2021. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je i najavljeno, ovaj put je u Mostaru, tako i napravljeno. Naime, cijela saga oko rupe, koja je započela u 2018. godini završena je danas. Rupa je u Ulici kneza Domagoja zatrpana, priča je, nadamo se, završena.

Vijećnica u Gradskom vijeću Mostara i stanarka jedne od zgrada ispred koje se nalazi rupa, Boška Ćavar, koja je bila i jedna od inicijatora cijele ove priče, rekla je kako je ovo veliki dan za Mostar te da je zatrpavanje ove rupe simbolična poruka svima onima koji misle da mogu graditi gdje hoće.

''Mojoj sreći nema kraja. Smatram da su počeli demokratski procesi u Mostaru i da će se početi rješavati nelegalna gradnja koje je ovaj grad pun. Mostar je apsolutno jedna urbanistička ruševina. Imamo trotoare, dograđivanje zgrada, betonizaciju, svega i svašta. Puno je posla, ovo je samo mali dio'', rekla je Ćavar i dodala kako će na mjestu rupe, nakon što uklone i okolne kućice, napraviti jedan prelijep park.

Podsjećamo, Nebojša Šarić urbanističko-građevinski inspektor za Bljesak.info je ranije potvrdio kako je doneseno rješenje prema kojem se investitoru naređuje zatrpavanje građevinske jame te dovođenje terena u stranu prije vršenja iskopa.

U Zaključku o dozvoli izvršenja Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara navodi se da Rješenje Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara kojim je investitorima Promark d.o.o. Mostar, Marku Vidačku, Boži Krstanoviću Anti Šainu, Draženu Erešu i Miji Mariću zbog bespravno izvedenih radova, naređeno zatrpavanje građevinske jame, dimenzija cca 28,00,x11,00m, dubine cca 4,00m, te dovođenje terena u stanje prije vršenja iskopa. Odredilo se i da će J.P. Komunalno d.o.o. Mostar izvršiti zatrpavanje građevinske jame. Izvršenje se provodi na teret izvršenika Promark, a obavit će se uz asistenciju nadležne Policijske uprave.
Žalba protiv ovog zaključka, ne odgađa njegovo izvršenje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close