Priopćenje za javnost

Gradska uprava: Činjenice o Boški Ćavar, investitorima i napravljenom iskopu

Priopćenje za javnost Gradske uprave Mostar
Vijesti / Flash | 10. 12. 2020. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Sporna rupa

Povodom istupa Boške Ćavar na društvenim mrežama i u medijima povodom zaprimljenog poziva od strane Tužiteljstva HNŽ–a, u kojoj se poziva kao osumnjičena u predmetu kaznene prijave koju su podnijeli investitori, a čime se izravno proziva i Gradska uprava Grada Mostara, u cilju istinitog informiranja javnosti dužni smo predočiti slijedeće činjenice.

Gradska uprava Mostar

Odjel za urbanizam i građenje Grada Mostara je investitorima Pro Mark d.o.o Mostar i drugi, izdao potrebnu dokumentaciju za izgradnju stambeno-poslovnog objekta na k.č. 1324/33 ( nova k.č. 1653/2) k.o. Mostar na lokaciji u Ul. Kneza Domagoja, Rješenje broj:UPI -07/2-25-8986 od dana 2.7.2018 godine, kojim se odobrava izgradnja. 

Temeljem navedenih dokumenata investitori su mogli pristupiti izgradnji navedenog objekta po važećem planu i projektu.

Prilikom pripreme zemljišta za gradnju investitori su napravili iskop koji je sa svojim gabaritima veći od dozvoljenog, odnosno odstupa od izdanih odobrenja koje posjeduju. Sam iskop se nalazi neposredno uz stambeno kolektivnu zgradu u kojoj stanuje Boška Ćavar i ostali stanari.

Nakon prijave od strane stanara Službi za inspekcijske poslove Grada Mostara, postupajući nadležni inspektor  u ovom predmetu zabranio je daljnje iskopavanje i izvođenje radova, te donio Rješenje o zatrpavanju iskopa.

Nakon toga, a sukladno zakonskoj proceduri inspekcijsko rješenje je dostavljeno Odjelu za urbanizam, kako bi isti donio Zaključak o dozvoli izvršenja (zatrpavanje iskopa). 

Navedeni Zaključak je u fazi izvršenja od strane Odjela za urbanizam i građenje.

Na ovaj način želimo informirati javnost o pravnom stanju stvari u ovom predmetu, obzirom da se u javnosti stječe dojam da se radi u potpunosti o bespravnoj gradnji.

Kopirati
Drag cursor here to close