Dionica Čekrk – odvajanje za Aluminij

Poduzetnici se žale - Otežano poslovanje zbog rekonstrukcije ceste koje predugo traje

Koliko je dana između kraja veljače i listopada, nije teško izračunati, ali zasigurno je to znatno više od predviđenih 45 dana.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 10. 2023. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Rekonstrukcija iznimno prometne ceste u mostarskom naselju Rodoč, dionica Čekrk – odvajanje za Aluminij, prva faza, započelo je 22. veljače 2023. i sve do sada vidljivo je jedino da je taj prometno važan put i dalje kaotično raskopan i bez konkretne alternative za vozače koji tuda prolaze, a posebno za kompanije koje se nalaze u samom ''epicentru'' radova'', navode u svom priopćenju iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Ističu kako su prilikom izvođenja radova vozila u početku bila usmjeravana s kružnog toka u Koloniji, kako bi koristila zaobilazni put kroz Rodoč, a u novije vrijeme je obratno, usmjeravaju su vozila koja u pravcu Mostara dolaze iz pravca Avijatičarskog mosta i Aluminija, odnosno s drugog kružnog toka.

''Oni koji su svakodnevno upućeni voziti ovom cestom, već su odavno rezignirali, jer svaki dan dva puta će ih dočekati različito stanje - jedna je situacija prilikom dolaska na posao, a druga prilikom pokušaja povratka prema Mostaru'', navode.

Uoči početka radova Grad Mostar je objavio kako je ovaj posao, vrijedan 1,56 milijuna KM, dobio JV KTM Brina & Građevinar iz Posušja.

Foto: PR / Radovi na rekonstrukciji ceste

Rok za izvođenje radova trebao je biti 45 dana od uvođenja izvođača radova u posao.

"Izvođač radova izraditi će plan regulacije prometa koji će omogućiti sigurno i efikasno odvijanje prometa prilikom izvođenja radova, a također i sigurnost radnika koji izvode radove", priopćeno je u to vrijeme iz Grada Mostara.

Koliko je dana između kraja veljače i listopada, nije teško izračunati, ali zasigurno je to znatno više od predviđenih 45 dana.

''Iako rekonstrukcija ove važne ceste u konačnici može donijeti velike koristi poslovnim subjektima, smatramo kako je u proteklih sedam mjeseci većini kompanija na ovom području iznimno otežano poslovanje, trgovinama i pružateljima usluga značajno je opao promet, a o svakodnevnoj opasnosti da vozila budu oštećena, da se i ne govori. Također, u vrijeme najvećih ljetnih vrućina, posljedično su se javljali dugotrajniji nestanci vode u kompanijama koje upošljavaju veliki broj radnika. Pozivamo u ime članova Asocijacije poduzetnika Hercegovine, ali i u ime građana Mostara i okolnih mjesta, da se ovi radovi ubrzaju i okončaju prije sezona jesenjih kiša, pogotovo prije prvih zimskih dana'', navedeno je iz ove Asocijacije.

Foto: PR / Radovi na rekonstrukciji ceste

 

Kopirati
Drag cursor here to close