Radi se, gradi se

Počeli radovi rekonstrukcije prometne signalizacije na graničnim prijelazima

Projekt zamjene i obnove oznaka i druge prometne signalizacije, kojom se označava granični prijelaz i njegovo područje te blizina linije, obuhvaća ukupno 68 graničnih prijelaza između Bosne i Hercegovine i susjednih država Republike Hrvatske.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 04. 2018. u 22:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić potvrdio je da su nakon dugogodišnjeg zastoja ovih dana počeli radovi rekonstrukcije i investicijskog održavanja prometne signalizacije na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini. 

Ugovor o izvođenju radova zaključili su Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i grupa ponuđača - Colorex d.o.o., Mostar i KTM Brina d.o.o., Vinjani, a vrijednost zaključenog ugovora je 480.807,11 KM s PDV-om.  

Projekt zamjene i obnove oznaka i druge prometne signalizacije, kojom se označava granični prijelaz i njegovo područje te blizina linije, obuhvaća ukupno 68 graničnih prijelaza između Bosne i Hercegovine i susjednih država Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne gore, od čega je 40 međunarodnih graničnih prijelaza za putnički i robni promet, te 28 graničnih prijelaza za pogranični promet. 

Radovi predviđeni projektnom dokumentacijom obuhvaćaju rekonstrukciju i investicijsko održavanje vertikalne i horizontalne signalizacije, što zajedno s opremom puta sačinjava jedinstven sustav, koji omogućuje punu funkcionalnost planiranog načina upravljanja prometnim tokovima i sigurnosni pristup graničnim prijelazima.

Na ovaj način će se doprinijeti i poboljšanju cjelokupnog izgleda graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini, jer su granični prijelazi i njihovo stanje prva i fokusna točka svakome strancu koji ulazi u Bosnu i Hercegovinu. 

Predviđeni rok za završetak ugovorenih radova je do 300 dana od dana stupanja ugovora na snagu, odnosno od dana obostranog potpisivanja ugovora. 

Posao nadzora nad izvođenjem radova je dodijeljen Ink Constructor d.o.o.Banja Luka, kao najbolje ocijenjenom ponuđaču, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.   

Kopirati
Drag cursor here to close