Nikako da se izgradi

Opet se priča o izgradnji brze ceste Lašva – Travnik – Jajce

''Sredstva su osigurana, izvođač radova je izabran, potrebno je riješiti imovinske odnose i onda se može početi s radovima'', istaknuto je na sastanku.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 05. 2021. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara održao je sastanak na temu ''Izgradnja brze ceste Lašva – Travnik – Jajce, dionica kroz PC Vitez''.

Sudionici sastanka bili su načelnik Općine Vitez Boris Marjanović, ravnatelj JP ''Ceste Federacije BiH'' Ljubo Pravdić, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove Željko Obradović, ravnatelj Kantonalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove KSB Stipica Oreč, te uposlenici Općine Vitez i JP ''Ceste Federacije BiH'' koji su uključeni u realizaciju ovog značajnog projekta.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je kako je sastanak održan s ciljem kontinuiranog praćenja aktivnosti na realizaciji ovog projekta i otklanjanja poteškoća i određenih nejasnoća kroz dogovor i razgovor svih sudionika uključenih u proces realizacije istog, navode iz njegovog Ureda.

Tijekom sastanka posebice je razgovarano o procesu eksproprijacije zemljišta, te je istaknuto kako je isti neophodno ubrzati, kako bi se čim prije stvorili uvjeti za potpisivanje ugovora za izvođenje radova, odnosno kako bi počela izgradnja.

Obzirom da su u međuvremenu izvršene određene izmjene obuhvata eksproprijacije, također je zaključeno da je nužno provesti svu zakonsku proceduru za utvrđivanje općeg interesa, a trenutno se posvetiti postupku eksproprijacije na dijelovima dionice kod kojih je postupak eksproprijacije jasan i bez zapreka.

''Sredstva su osigurana, izvođač radova je izabran, potrebno je riješiti imovinske odnose i onda se može početi s radovima'', istaknuto je na sastanku.

Čavara je izrazio zadovoljstvo održanim sastankom i zahvalio sudionicima sastanka na suradnji i zalaganju za realizaciju projekta koji nije značajan samo za općinu Vitez i Županiju Središnja Bosna, već i za cijelu Federaciju BiH i BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close