Svaka ćas

NSBiH odbio kompaniju koja je u Kataru oborila rekord postavljanja travnjaka

Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 11. 2022. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko gleda Svjetsko prvenstvo u Kataru možda ne zna da je terene na kojima igraju najbolji fudbaleri svijeta napravila kompanija koju je NS BiH odbio na tenderu za gradnju terena na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Dok je od lipnja do danas u Bosni i Hercegovini završen samo jedan od ukupno četiri terena koje grade kompanije koje su dobile posao od NS BiH, tereni na SP izgledaju besprijekorno, a izgradila ih je kompanija koja je konkurirala i nije dobila posao zbog toga što je iskreno navela vrijeme završetka radova, prenosi N1.

Kompanija SIS Pitches završila je gradnju terena u Kataru u rekordnom roku, a umjesto četiri, kao što je to slučaj u Bosni i Hercegovini, SIS je završio sedam od osam terena na novim stadionima u Kataru.

I ne samo to. Dok se dobitnički konzorcij, kojem je NS BiH ukazao povjerenje, muči sa svim mogućim aspektima gradnje, SIS Pitches je oborio svjetski rekord kada je u pitanju brzina postavljanja travnate površine na nekom stadionu. Za postavljanje travnjaka na stadionu Khalifa bilo im je potrebno samo 13 i po sati, kako su sami objavili na YouTubeu.

Za to vrijeme radovi na stadionima u Bosni i Hercegovini počeli su početkom lipnja, a završen je u potpunosti samo onaj u Banjoj Luci. Još uvijek se, nakon skoro šest mjeseci, čeka završetak na stadionima “Rođeni”, gdje je zabilježeno najviše problema, “Tušanj”, te “Asim Ferhatović – Hase”.

Kopirati
Drag cursor here to close