Službeno potvrđeno

Do proljeća bez nogometa na stadionu Veleža

Dogovoreno je da će se idućeg tjedna pristupiti dovođenju novog tima stručnjaka na teren u Mostaru kako bi pokušali riješiti nastale probleme. Taj proces, kako nam je kazano, neće biti jednostavan jer ima niz nepravilnosti koje treba ispraviti!
Sport / Nogomet | 21. 10. 2022. u 00:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Kao da ništa nije urađeno

Dogodilo se ono čega su se navijači Veleža najviše plašili. Situacija s postavljanjem nove travnate podloge se dodatno zakomplicirala, pa je sada sasvim jasno kako će Velež do kraja polusezone svoje utakmice kao domaćin igrati u Gabeli. Iako je prema najavama trebao biti prvi stadion s novom podlogom, situacija se iz dana u dan komplicirala, kratka visina travnate podloge, neravan teren, kvar na mašini, sve su to stvari koje su izdešavale u periodu kada je teren bio završen. Ali nije.

Zbog problema s travnatom površinom na mostarskom stadionu i drugim nogometnim terenima koji se rade u BiH, u Banja Luci je održan sastanak predstavnika Nogometnog saveza BiH, Izvođača radova i Nadzornog odbora, kako bi dogovorili novu dinamiku radova prema kojoj će se na stadionu Rođeni utakmice igrati tek na proljeće.

Dogovoreno je da će se iduće sedmice pristupiti dovođenju novog tima stručnjaka na teren u Mostaru kako bi pokušali riješiti nastale probleme. Taj proces, kako nam je kazano, neće biti jednostavan jer ima niz nepravilnosti koje treba ispraviti!

Tijekom radova na ispravljanju nastalih pogreški zbog neravne podloge, kako je kazano za Klix.ba, bit će sijanja, dosijavanja, peglanja terena pa čak i skidanja dijelova postojeće trave za što će trebati oko 20 dana intenzivnog rada.

Tek nakon što se svi navedeni radovi obave, kako je pojašnjeno, moći će se pristupiti izradi hibrida, što će također trajati dodatnih 15 do 20 dana, tako da teren ne može nikako biti gotov do kraja novembra. Prema tome, u ovoj polusezoni Velež na svom stadionu neće zaigrati.

Međutim, stručnjaci su ocijenili da je najvažnije u cijeloj priči da se dobije kvalitetan teren, u skladu s pravilima struke, te da se uloženi novac opravda. Zbog toga će u kontrolu doći i predstavnici UEFA-e kako bi provjerili teren prije primopredaje i sami se uvjerili u kvalitetu europskih standarda, kakvi mostarskom stadionu trebaju.

Kopirati
Drag cursor here to close