Davno obećanje

Nova nada? Učenici područne škole Raštani konačno dobivaju nogostup

Učenici, kazali su čitatelji, sami su brstili grane i uređivali si stazu uz prometnicu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 06. 2020. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici mostarskog prigradskog naselja Raštani uskoro bi mogli normalno stizati do područne škole.

Grad Mostar, kako je objavljeno u utorak, donio je odluku o izboru ponuđača za izgradnju nogostupa uz glavnu prometnicu do škole.

Postupak izbora ponuđača, stoji u odluci gradonačelnika, bio prekinut zbog žalbe jednog ponuđača. Ipak, izbor je okončan izborom tvrtke HP Investing d.o.o. Mostar.

Radovi koje će Grad Mostar platiti građevinskoj tvrtki iznose 121.111 maraka.

U odluci se navodi kako će rok izvođenja radova biti ''prema prihvaćenom dinamičkom planu'', a ugovor će trajati četiri mjeseca. Jamstvo koje HP Investing daje za kvalitetu obavljenih radova je dvije godine.

No, sve dok se radovi ne okončaju, učenici Raštana će i dalje preko trnja ići do škole. Naime, kako su nam ranije pisali čitatelji, sigurnost učenika na putu od kuće do škole često je bivao u opasnosti zbog ne postojanja nogostupa, na prometnici gdje vozila ''jure kao Mad Max''.

Učenici, kazali su čitatelji, sami su brstili grane i uređivali si stazu uz prometnicu. Stanovnici Raštana su čak i sami odlučili postaviti ležećeg policajca.

Projektnu dokumentaciju za izgradnju nogostupa izradila je za skoro 6 tisuća maraka tvrtka Sopa d.o.o. Posušje još 2017. godine. Projektom se, objavljeno je ranije, predviđala gradnja nogostupa dugog oko kilometar, a njime bi se trebala riješiti i odvodnja oborinskih voda.

Nogostup je trebao biti širok 1,60 metara, a u obzir se trebalo uzeti prilaz školi i kućama, prometnim znakovima i rasvjeti.

Proračunom Grada Mostara za 2020. godinu predviđena je gradnja igrališta uz školu u Raštanima. Vrijednost igrališta je 40 tisuća maraka, a postavlja se pitanje hoće li učenici i njegovu gradnju čekati dugo kao i nogostup.

Kopirati
Drag cursor here to close