Veliki novac

Granična policija se 'pojačala' s novom suvremenom opremom

Direktor Galić i Nj. E. Uebber potpisali su sporazume o donaciji pet GPS uređaja, 55 mobilnih čitača šasija i zaštitne opreme za policijske službenike ukupne vrijednosti 75.000 eura
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 09. 2019. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Graničnoj policiji  BiH uručena je suvremena tehnička oprema za nadzor državne granice, koja će u značajnoj mjeri olakšati rad policije u borbi protiv ilegalnih migracija.

Radi se o donaciji Republike Češke u iznosu od milijun eura, namijenjenog za jačanje zaštite granice, koja uključuje termovizijske kamere, bespilotne letjelice, opremu za otkrivanje otkucaja srca i disanja...

Tim povodom, u sjedištu Granične policije BiH u Sarajevu upriličena je ceremonija primopredaje kojoj su, između ostalih, nazočili ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, veleposlanik Češke Republike u Bosni i Hercegovini Jakub Skalnik i rukovodstvo Granične policije BiH predvođeno direktorom Zoranom Galićem.

Ministar Mektić istaknuo je da se radi o modernoj i tehnološki naprednoj opremi koja će olakšati rad graničnim policajcima i poboljšati učinkovitost u otkrivanju ilegalnih migranata i povećati sigurnost granice, ali i biti doprinos cjelokupnoj europskoj sigurnosti i zajedničkoj borbi protiv ilegalnih migracija.

Uz ovu donaciju, u Glavnom uredu Granične policije upriličena je primopredaja donacije specijalističke opreme Saveznog ministarstva za unutarnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke Graničnoj policiji BiH.

Rukovodstvo GPBiH na čelu s direktorom Zoranom Galićem primilo je veleposlanicu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uebber, kojoj je ovo ujedno i prvi posjet policijskoj agenciji na državnoj razini.

Direktor Galić i Nj. E. Uebber potpisali su sporazume o donaciji pet GPS uređaja, 55 mobilnih čitača šasija i zaštitne opreme za policijske službenike ukupne vrijednosti 75.000 eura.

Foto: PR / Njemačka pojačala Graničnu policiju BiH s novom opremom
Kopirati
Drag cursor here to close