U pola godine

Evo koje su rekordne zapljene droge Granične policije BiH

Uhićen je državljanin BiH i Hrvatske, a na teret mu je stavljeno kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 08. 2019. u 20:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Granična policija BiH u prvih pola godine zaplijenila je gotovo 38 kilograma marihuane, oko 200 grama heroina i manje količine kokaina i speeda, rečeno je u ovoj policijskoj agenciji, piše Srna.

Iz Granične policije su podsjetili da je 4. svibnja na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška spriječeno krijumčarenje 26,8 kilograma marihuane, koja je otkrivena u Mercedesu hrvatskih registarskih oznaka na izlazu iz BiH.

Uhićen je državljanin BiH i Hrvatske, a na teret mu je stavljeno kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Krijumčarenje marihuane spriječeno je i 7. lipnja na području Gacka kada je kontrolom vozila Passat, crnogorskih registarskih oznaka, otkriveno 10 kilograma zapakiranih u 12 paketa i sakrivenih ispod sjedišta i u branicima. Protiv državljana Crne Gore podnesen je izvještaj Tužiteljstvu BiH.

U Graničnoj policiji su naveli i slučaj od 19. lipnja kada su na izlasku iz BiH, na graničnom prijelazu Zvirići, od državljanina Danske oduzeli 200 grama heroina, koji je bio sakriven na više mjesta u Chevroletu, hrvatskih registarskih oznaka.

Među značajnim pljenidbama je i ona od 27. siječnja kada je privremeno oduzeto 1.500 tableta apaurina, pronađenih u autobusu na graničnom prijelazu Gradiška, zbog čega su uhićene tri osobe, javlja Srna.

Iz Granične policije su napomenuli da su u prvih šest mjeseci ove godine evidentirana 42 kaznena djela i prekršaja u vezi sa opojnim drogama.

Nadležnim tužiteljstvima u BiH podneseno je 37 službenih izvještaja i prijavljeno 46 osoba, od kojih su 42 državljana BiH, te po jedan državljanin Crne Gore, Austrije, Slovenije i Irana.

Kopirati
Drag cursor here to close