Uhićenja

Granična policija: Krijumčarenje ljudi veće za 45 posto

Samardžija je naveo da se 99 otkrivenih kaznenih djela odnosi na krivotvorenje osobnih dokumenata, što je za 37,50 posto više nego za prvih šest mjeseci 2018. godine.
Vijesti / Flash | 10. 08. 2019. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Granična policija BiH je u prvih pola godine evidentirala 197 kaznenih djela, što je za 17,26 posto više u odnosu na isti period lani i oduzela 40 vozila, rekao je Srni načelnik Ureda direktora Granične policije BiH Radiša Samardžija.

Krivotvorenje osobnih dokumenata

U tom periodu otkrivena su 32 slučaja krijumčarenja ljudi, što je 45,54 posto više nego u istom periodu prošle godine, kao i 34 kaznena djela posjedovanja i omogućavanja uživanja droge, što je manje za tri posto u odnosu na prvo polugodište 2018.

Samardžija je naveo da se 99 otkrivenih kaznenih djela odnosi na krivotvorenje osobnih dokumenata, što je za 37,50 posto više nego za prvih šest mjeseci 2018. godine.

Za počinjena kaznena djela prijavljeno je 127 državljana BiH, 32 državljana Irana, 18 Turske, 13 Srbije, po šest Crne Gore i Sirije, te pet državljana Pakistana, prenosi Klix.

Prijave su podnesene i protiv tri državljanina Makedonije i tri državljanina Tunisa, po dva državljanina Albanije, Afganistana, Danske, Libije, Maroka, Slovenije i Kine, protiv po jednog državljanina Austrije, Alžira, Egipta, Holandije i Hrvatske, te pet prijava protiv nepoznatih osoba.

Granična policija BiH je tijekom prvih šest mjeseci ove godine privremeno oduzela 37 putničkih i tri teretna vozila.

Izvještaji

U jedinici Granične policije deportirana su 22 vozila, devet vozila je predato lokalnoj policiji, dok su po dva vozila predata Upravi za indirektno oporezivanje i tužiteljstvu BiH.

Samardžija je naveo da je Granična policija BiH drugim organima ustupila 59 predmeta sa obilježjem kaznenog djela, od kojih 28 organima u BiH, 25 organima u susjednim državama i šest predmeta ostalim organima.

Nadležnim tužiteljstvima u BiH dostavljeno je 145 službenih izvještaja o počinjenim kaznenim djelima, osumnjičeno je 232 osobe po poznatom izvršitelju i pet nepoznatih osoba, dok je 47 osoba uhićeno.

Samardžija je istaknuo da su zbog izvršenja koruptivnih kaznenih djela u ovom periodu nadležnim tužiteljstvima podnesena tri službena izvještaja zbog izvršenja isto toliko kaznenih djela, u kojima su prijavljena tri državljana BiH.

Jedna osoba je prijavljena zbog primanja dara ili drugih oblika koristi, a dva zbog zloupotrebe službenog položaja.

Kopirati
Drag cursor here to close