Propisi, izmjene

Granična policija: Kako odgovoriti na ilegalne migracije?

Zastupnicima su službenici GPBiH koji rade u ZCPS-u prezentirali nadležnosti, aktivnosti i rezultate rada koje postižu u suradnji s kolegama iz ministarstava unutarnjih poslova Crne Gore i Srbije.
Gospodarstvo / Flash | 02. 09. 2019. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Za konkretniji odgovor na problem ilegalnih migracija potrebne su izmjene Zakona o strancima, Zakona o azilu i propisa kojima bi se povećale mogućnosti preraspoređivanja i angažiranja službenika na granici sa Srbijom i Crnom Gorom'', kazao je direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem na sastanku sa zastupnicima Parlamentarne skupštine BiH u Zajedničkom centru za policijsku suradnju između BiH, Crne Gore i Republike Srbije u Trebinju.

''Situacija zahtijeva maksimalno angažiranje svih institucija u čijoj nadležnosti je rješenje ovog problema na granici i unutar BiH, kao i međunarodnih organizacija. Do sada nismo imali dovoljno podrške, ona je neusporediva s podrškom koju dobivaju policijska tijela u susjednim  zemljama, a situacija se iz dana u dan usložnjava osobito na istočnom dijelu BiH i na području Krajine. Granična policija BiH raspolaže s nešto opreme nabavljene iz vlastitog proračuna i donirane od međunarodnih partnera, no za ozbiljan odgovor na granici neophodno je više sofisticirane specijalističke opreme, kakvom raspolažu policijska tijela susjednih i zemalja EU'', istaknuo je direktor Granične policije BiH.

Foto: PR /  Zastupnici u obilasku

Zastupnicima su službenici GPBiH koji rade u ZCPS-u prezentirali nadležnosti, aktivnosti i rezultate rada koje postižu u suradnji s kolegama iz ministarstava unutarnjih poslova Crne Gore i Srbije.

Na sastanku je razgovarano i o problemima loše infrastrukture na graničnim prijelazima i nedovoljnog broja službenika Granične policije BiH.

Foto: PR / Zastupnici su upoznati s problemima

Zastupnici PSBIH jednoglasni su da je Graničnu policiju BiH neophodno operativno jačati i da podrška mora biti konkretnija. Zahvalili su se na gostoprimstvu i najavili nastavak suradnje s policijskom agencijom na državnoj razini u cilju rješavanja krize ilegalnih migracija u BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close