Izdvajanje

Njemačka daje 6,5 milijuna eura za OS BiH

1,5 milijun će biti utrošen za nabavu terenskih odora za pripadnike OS BiH. Također, pored ovih već odobrenih sredstava, postoji mogućnost da SR Njemačka pomogne s još dodatnih milijun eura, koji bi bio utrošen na infrastrukturne projekte.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 02. 2024. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MO BiH / Heletz i Nolte

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, u ponedjeljak 19. veljače 2024. godine, u Sarajevu je primio vojnog izaslanika Savezne Republike Njemačke u BiH pukovnika Franza Josefa Noltea, koji ga je informirao da je Vlada SR Njemačke u Proračunu za 2024. godinu izdvojila 6,5 milijuna eura za infrastrukturne projekte u Oružanim snagama BiH.

Kako je kazao pukovnik Nolte, u okviru tih 6,5 milijuna eura, 1,5 milijun će biti utrošen za nabavu terenskih odora za pripadnike Oružanih snaga BiH. Također, pored ovih već odobrenih sredstava, postoji mogućnost da SR Njemačka pomogne s još dodatnih milijun eura, koji bi bio utrošen na infrastrukturne projekte u vojarni OS BiH u kasarni Pazariću. Sva navedana sredstava imaju za cilj poboljšanje uvjeta života i rada pripadnika OS BiH na našim lokacijama.

Njemački vojni izaslanik se ministru Helezu zahvalio na gostoprimstvu prilikom posjeta njemačkog ministra obrane Borisa Pistoriusa našoj zemlji te ga pozvao u uzvratnu posjetu njemačkom kolegi Pistoriusu.

''Stalna podrška koju SR Njemačka pruža našoj zemlji učinila je da Bosna i Hercegovina i SR Njemačka postanu prijateljske zemlje u punom smislu te riječi'',  rekao je tim povodom ministar Helez, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close