Promovirana X klasa časnika i XII klasa dočasnik

Oružane snage BiH bogatije za 66 časnika i 76 dočasnika

Svečana ceremonija X klase časnika i XII klase dočasnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održana je u petak, 15.12.2023. godine u vojarni Rajlovac u Sarajevu.
Gospodarstvo / Posao | 15. 12. 2023. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ceremoniji su prisustvovali zamjenik ministra obrane za politiku i planove Slaven Galić, načelnik zajedničkog stožera general-pukovnik Senad Mašović, zapovjednik Centra za profesionalni razvoj pukovnik Šaban Kadrić, pripadnici EUFORA i NATO stožera iz Sarajeva, te ostali pripadnici ministarstva obrane BiH, generalskog, časničkog i dočasničkog zbora OS BiH.  

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine promoviranim časnicima i dočasnicima uvodnim riječima se obratio zapovjednik Centra za profesionalni razvoj pukovnik Šaban Kadrić koji je pozdravio polaznike u ime Centra i u njegovo osobno ime povodom završetka osnovne časničke i dočasničke obuke.

''Ova današnja svečanost je pokazatelj uspješno izvršene misije Centra za profesionalni razvoj. Naš Centar je suočen sa stalnim povećanjem broja edukacija i polaznika za šta je nužno povećati kapacitete i poboljšati uvjete za obuke koje se održavaju u našem centru“, kazao je Kadrić.

Prisutnima se obratio i načelnik Zajedničkog stožera general-pukovnik Senad Mašović koji je pozdravio prisutne i zahvalio se što su došli u velikom broju.

Na kraju se prisutnima obratio Slaven Galić zamjenik ministra obrane BiH koji je naznačio da je ponosan što prisustvuje promociji X klase časnika i XII klase dočasnika, i istaknuo da treba da budu ponosni na sebe što su uspješnim završetkom osnovne časničke i dočasničke obuke stekli uvjet za obavljanje jednog od najčasnijih zanimanja u Bosni i Hercegovini.

Najbolji polaznik X klase osnovne časničke obuke je potporučnik Dževad Orman, a najbolji polaznik XII klase osnovne dočasničke obuke vodnik Radovan Mičić.

Osnovnu časničku obuku uspješno je završilo 66 kandidata, a osnovnu dočasničku uspješno je završilo 76 kandidata.

Kopirati
Drag cursor here to close