Jasan

Helez će sankcionirati sve pripadnike Oružanih snaga BiH koji budu obilježavali Dan Republike Srpske

Obilježavanje Dana Republike Srpske počinje sutra, a središnji događaj najavljen je za utorak kada će na Trgu Krajine u Banja Luci biti održan defile.
Vijesti / Politika | 07. 01. 2024. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrane BiH najavio je reakciju u slučaju da pripadnici Oružanih snaga BiH i Ministarstva obrane BiH prisustvuju obilježavanju dana RS. U izjavi za “Avaz” pojašnjava da svako antiustavno i nezakonito djelovanje podliježe sankcijama.

''Zakon jasno propisuje rad, ponašanje i djelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH i svaka radnja izvan toga podliježe disciplinskoj i krivičnoj odgovornosti. Oružane snage i Ministarstvo obrane imaju svoje službe koje su po zakonu zadužene da to prate i da podnose izvještaje'', kaže Helez.

Podsjetimo, obilježavanje Dana Republike Srpske počinje sutra, a središnji događaj najavljen je za utorak kada će na Trgu Krajine u Banja Luci biti održan defile.

''Ako su sve oči uprte samo u ovo Ministarstvo i Oružane snage, a sva ostala ministarstva puste svoje uposlenike, onda nismo ništa postigli. Ovdje je potrebna reakcija svih ministarstava, pravosudnih organa - Suda i Tužiteljstva, kao i Ureda visokog predstavnika'', ističe Helez.

Komentirajući najavljene letove američkih aviona iznad BiH uoči obilježavanja dana RS, kojeg je Ustavni sud BiH proglasio diskriminatornim i neustavnim, Helez pojašnjava da se radi o dijelu programa obuke pripadnika Oružanih snaga BiH od strane partnera iz SAD-a

Kopirati
Drag cursor here to close