Poništavanje nabava

Nitko ne želi uređivati mostarske parkove i igrališta, Grad dobio visoku ponudu

Najznačajnija sredstva u nabavi planirala su se izdvojiti za uređenje 'velikog park u dvorištu Uglovnice'
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 07. 2022. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niti jedna tvrtka nije dostavila ponudu za izvođenje radova na uređenju parkovskih površina i partera u dvorištima stambenih naselja na Gradskom području Zapad u Mostaru.

Upravo nedostavljanje ponuda bio je i razlog da Grad Mostar 11. srpnja poništi istoimenu nabavu, a što je objavljeno tri dana kasnije u Obavijesti o poništenju postupka nabave na Portalu javne nabave. Nabava je planirana kroz četiri stavke (LOT-a), a rok izvršenja radova za svaku stavku je bio 90 dana.

Novi mobilijar, staze i parkinzi

Tom nabavom planirala se izvršiti sanacija parkinga, platoa i igraonice, kao i postavljanje novog urbanog mobilijara te informativne ploče u Splitskoj ulici od kućenog broja 30 do broja 36. procijenjena vrijednost uređenja te površine je 32.500 KM.

Ispred kućnog broja 64 u istoj ulici trebale su biti izrađene nove pješačke staze, igraonice za djecu, uređene zelene površine i postavljan novi urbani mobilijar. Ni do tih radova, vrijednih 9.500 maraka, trenutno neće doći. 

Radovi su planirani i na površini iza zgrade na broju 66 u Splitskoj ulici. Kako je navedeno u Obavijesti, postojeća površina se planirala spustiti na kotu ulice, a zatim bi se postavilo ''obostrano parkiranje i središnja staza za komunikaciju kroz tretiranu površinu''. Radovi na toj površini procijenjeni su na 16 tisuća KM.

Najznačajnija sredstva u ovoj nabavi planirala su se izdvojiti za uređenje ''velikog park u dvorištu Uglovnice''. Navedeno je kako je planirana sanacija parkinga, kao i ''rekonstrukcija središnje igraonice sa dodavanjem novih sadržaja i izrada staza''. Radovi su se procjenjivali na 67.000 KM.

Visoki iznosi ponuda

Grad Mostar na Portalu javnih nabava 13. srpnja objavio je kako da je 22. lipnja poništena nabava za izvođenje radova na rekonstrukciji dječjeg igrališta u Šantićevoj ulici i igrališta u naseljima Brankovac, Gornji Zalik i Opine.

Razlog poništenja, naveli su u Obavijesti, je da su cijene ''svih prihvatljivih ponuda znatno su veće od osiguranih sredstava za predmetnu nabavu''.

''Procijenjena vrijednost nabave je 135.000 KM (bez PDV-a od 17 %). Ponuđena ukupna vrijednost nabave je 219.458,36 KM (bez PDV-a od 17 %). Cijena ponude za cca. 60 % veća od procijenjene vrijednosti i osiguranih sredstava'', stoji u Obavijesti o poništenju.

Inače, u gradu na Neretvi tijeku su radovi na uređenjima više javnih površina. Ali njihova uređenja ne odgovaraju dosadašnjim regulacijskim planovima, čime se uništavaju pojedine zelene površine.

Kopirati
Drag cursor here to close