Analiza poslovanja

Mostar: Češljaju se Parkovi i Komunalno

Na prijedlog Gradonačelnika Razvojni program Ujedinjenih naroda -UNDP prihvatio je provođenje analiza dva javna poduzeća: JP ''Komunalno'' d.o.o. Mostar i J.P. ''Parkovi'' Mostar, te je izvršio proces selektiranja firme koja će raditi analize.
Vijesti / Flash | 06. 07. 2022. u 19:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskoj upravi Grada Mostara danas je održan koordinacijski sastanak u vezi projekta koji će implementirati Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a tiče se provođenja analize poslovanja dva javna gradska komunalna poduzeća JP ''Komunalno'' d.o.o. Mostar i J.P. ''Parkovi'' Mostar.

Sastanku su nazočili gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić s predstavnicima javnih poduzeća, te predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i predstavnici firme ''PricewaterhouseCoopers'' d.o.o. Sarajevo.

Na prijedlog Gradonačelnika Razvojni program Ujedinjenih naroda -UNDP prihvatio je provođenje analiza dva javna poduzeća: JP ''Komunalno'' d.o.o. Mostar i J.P. ''Parkovi'' Mostar, te je izvršio proces selektiranja firme koja će raditi analize poslovanja što je firma ''PricewaterhouseCoopers'' d.o.o. Sarajevo.

Firma ''PricewaterhouseCoopers'' d.o.o. Sarajevo je firma koja posluje u BiH od 2003. godine i bavi se profesionalnim uslugama iz oblasti računovodstva, revizije, poreznog savjetovanja, radnog i poslovnog prava kako sa klijentima u privatnom sektoru tako i sa klijentima u javnom sektoru, a u kombinaciji međunarodnog i lokalnog iskustva.

Danas je na sastanku u Gradskoj upravi predstavljena metodologija i vremenski okvir implementacije i dogovoreni su idući koraci, priopćeno je iz Grada Mostara.

Podsjećamo, još prošle godine je mostarski gradonačerlnik rekao kako ''komunalna poduzeća trenutno nemaju kapacitet za realizaciju Plana zajedničke komunalne potrošnje''.

''Zašto nemaju je preširoka tema'', rekao je tada Mario Kordić.

Također, u predstavljaju Obrazloženja izvršenja Proračuna za 2021. godinu u oči upada službena zabilješka na više mjesta kako Javno poduzeće ''Komunalno nije doraslo poslu za koje je zaduženo''.

Zanimljivo, od kad su imenovani, mostarska javnost nije imala priliku čuti direktore spomenutih mostarskih poduzeća.

 

Kopirati
Drag cursor here to close