Radovi u gradu

Mostarska logika: Zid je na trotoaru pa je trotoar u parku

Stanovnici ovog naselja ranije su oborili plan da se na zelenim površinama izgrade dodatna parkirna mjesta…
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 07. 2022. u 07:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskoj Ulici Leopolda Mandića počeli su radovi na koje se nekoliko građana požalilo našoj redakciji.

Naime, jako mali broj njih znao je za radove nakon kojih je niknula priprema za popločavanje staza u parku. Osim što jedna staza vodi ''u ništa'', problem je i što se s jedne strane ulice nelegalni dvorišni zid objekta u kojem je smješteno jedno županijsko ministarstvo popeo na pločnik i zauzeo ga u cijelosti.

Foto: Bljesak.info / Mostarska logika: Zid je na trotoaru pa je trotoar u parku

Zbog toga je plan, koji nije bio ni na jednoj javnoj raspravi niti postoji bilo kakva oznaka o radovima, rokovima i nadzoru (za kojeg se šuška da uopće ne postoji), ispao da se dio zelene površine prenamjeni u pločnik.

Prema podacima iz javnih nabavki, Grad Mostar ovim poslom, teškim 50.000 KM planira ''tretirati odvodnju oborinskih voda s zelenih površina koje nisu visinski odijeljene od komunikacija, uređenje staza, dislokaciju smeća i dječje igralište''.

Upućeni tvrde da za nabrojane poslove ovo nije dostatan novac.

Foto:Čitatelj / Mostarska logika: Zid je na trotoaru pa je trotoar u parku

Istodobno, nikome nisu predstavljeni radovi niti se zna je li došlo do službene prenamjene zelene površine.

Stanovnici ovog naselja ranije su oborili plan da se na zelenim površinama izgrade dodatna parkirna mjesta, a građani koji su kontaktirali redakciju upozoravanju i na zatišje kad je u pitanju demolicija jer je u planu rušenje nekoliko nelegalnih objekata.

Foto: Bljesak.info / Mostarska logika: Zid je na trotoaru pa je trotoar u parku

Mnogi ne vide smisao u građenju dok se nešto ne sruši, u ranjavanju zelene površine jer je nelegalni zid nedodirljiv ali i u stazama koje vode u još jedno mostarsko ništa.

Inače, pisali smo, Grad Mostar pohvalio se što je sve učinio po pitanju zelenila u Gradu. Popis onoga što nisu ali i onoga što nisu trebali je puno veći.

Kopirati
Drag cursor here to close