Projekt

Neum: Ulice i trgovi dobili imena, a zgrade brojeve

Obilježavanje završetaka Projekta fizičkog označavanja ulica i trgova nazivima i zgrada brojevima i izrade registra prostornih jedinica za općinu Neum je bila prilika za razmjenu iskustava u radu
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 11. 2018. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Neumu su ulice, trgovi i zgrade označeni nazivima i brojevima, priopćeno je u četvrtak iz Geodetske uprave Mostar.

''U Neumu je 28. studenog 2018. godine obilježen završetak Projekta fizičkog označavanja ulica i trgova nazivima i zgrada brojevima i izrada registra prostornih jedinica za općinu Neum.  Skup  je organiziran u međusobnoj suradnji Federalne  uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNŽ, Općine Neum, a uz potporu „CILAP“ projekta'', priopćeno je iz Geodetske uprave.

Uz čelnike općine Neum skupu su pnazočili  predstavnici jedinica lokane samouprave s područja HNŽ i ostali sudionici u realizaciji ovoga projekta.

''U uvodnoj riječi, načelnik općine Neum gospodin Živko Matuško kao domaćin, se obratio prisutnimai izrazio zahvalu na pomoći i suradnji svim akterima u izvedbi projekta (Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNŽ, CILAP projekt,  izvođač radova Geometrika d.o.o.). Načelnik je posebno naglasio važnost uspostave adresnog registra i dobrobiti koje donosi kako za domaće stanovništvo, tako i za posjetitelje Neuma.
Direktor Federalne uprave gospodin Željko Obradović, je također izrazio zadovoljstvo uspješnom uspostavom adresnog registra u općini Neum.Predstavio je aktivnosti i rezultate projekata Federalne uprave'', priopćeno je.

Govorio je o Projektu registracije nekretnina u BiH, o skorom završetku izrade novog DOF-a, o tehničkoj potpori i održavanju E-grunta, o Projektu izlaganja na javni uvid podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta,  te o aktivnostima koje su važne za općinu Neum.

Anđa Zimić, direktorica „CILAP“ projekta zahvalila se prisutnima na uspješnoj suradnji i izrazila zadovoljstvo dosad ostvarenim rezultatima u okviru „CILAP“ projekta. Posebno je istaknula značaj uspostave adresnog registra, koji je na „mala vrata“, uguran u projekt zahvaljujući Županijskoj upravi, a trenutno predstavlja jednu od njegovih značajnijih komponenti i komponentu u kojoj se postižu najbolji rezultati.

Direktor Županijske uprave gospodin Ivan Lesko je u svom obraćanju zahvalio svima na suradnji i istaknuo veliko zadovoljstvo završetkom Projekta uspostave adresnog registra za općinu Neum.

Posebno je istaknuo činjenicu da  je uspješno realiziran projekt, pored ostalog, rezultat ustrajnosti Uprave  koja je pokrenula uspostavu adresnog registra još  2011. godine. U svom obraćanju također je naglasio važnost povezivanja baza podataka temeljnih državnih registara. Na kraju je prezentirao aktivnosti koje je Uprava poduzela da se stvore uvjeti za realizaciju ovakvih projekata u drugim jedinicama lokalne samouprave, te pozvao njihove predstavnike na daljnju suradnju, za koju je osigurana  stručna i financijska potpora Uprave.

Obilježavanje završetaka Projekta fizičkog označavanja ulica i trgova nazivima i zgrada brojevima i izrade registra prostornih jedinica za općinu Neum je bila prilika za razmjenu iskustava u radu i poticaj ostalim jedinicama lokane samouprave s područja HNŽ da što prije realiziraju ovakav projekt.

Kopirati
Drag cursor here to close