Hoće li viša razina odriješiti kesu?

Naknade za štete od travanjskog potresa - iz Mostara pisali i Jelki Miličević

Hoće li viša razina odriješiti kesu?
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 11. 2022. u 12:30 A.Z. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ministrica financija u Federalnoj Vladi Jelka Miličević dobila je pismo iz Mostara u nadi da će 'viša razina' odriješiti kesu i uplatiti novac Gradu Mostaru kako bi mogli građanima koji su pretrpjeli štetu isplatiti novčanu pomoć.

Objavili smo članak kako građani Mostara koji su prijavili štetu vrlo vjerojatno nikada neće dobiti naknade za štete nastale u potresu jačine 5,7 stupnjeva Richterove ljestvice 22. travnja 2022. godine, jer nije proglašeno stanje prirodne nesreće.

Predrag Šupljeglav načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo ovu informaciju iznio je za Bljesak.info objašnjavajući da Grad nema obveze isplaćivati naknade.

Ako dobiju neka sredstva od županije i Federacije, kaže, ''raspodijelit će ravnomjerno na građane koji su pretrpjeli štetu''. Višim su razinama, potvrdio je Šupljeglav, uputili zahtjeve, no još uvijek nisu dobili odgovore. Kada i hoće li dobiti - ne zna. 

''S obzirom da je proglašena elementarna nepogoda na nivou HNK/Z, a gospodin Šupljeglav se u davanju izjave poziva na sredstva iz Federacije i Kantona, ovim putem Vas ljubazno molim da ukoliko ste u mogucnosti odobrite i realizujete potrebna novcana sredstva kako bi se  barem jednim dijelom (20% od ukupne procjene komisije po domacinstvu) ukazala pomoc gradjanima za nastale stete od potresa koji je zahvatio nazalost jug Hercegovine.. a koji je ne daj Boze moguce danas-sutra svakome da se dogodi'', navedeno je u pismu ministrici Miličević.

Kopirati
Drag cursor here to close