Mrkodol

Duvanjsko selo ima igralište kojeg se ne bi postidjeli ni gradovi

Ovim projektom mjesna zajednica je riješila nedostatak sadržaja za djecu i odrasle te poboljšala uvjete za kvalitetno i aktivno provođenje slobodnog vremena svih stanovnika/ca.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 01. 2022. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjesna zajednica Mrkodol Tomislavgrad realizirala je projekt "Opremanje SRC Mrkodol street workout opremom i dječjim igralištem" ukupne vrijednosti 19.532,60 KM.

Naime, ovim projektom mjesna zajednica je riješila nedostatak sadržaja za djecu i odrasle te poboljšala uvjete za kvalitetno i aktivno provođenje slobodnog vremena svih stanovnika/ca.

U sklopu Sportsko-rekreacijskog centra "Mrkodol" postavljeno je igralište sa penjalicom, toboganima, ljuljačkama, klackalicom i njihalicom, sprave koje su pogodne za razvijanje motoričkih sposobnosti kod djece, također za one malo starije instaliran je street workout teren sa specijaliziranim spravama na kojima se vlastitom težinom obavljaju vježbe za cijelo tijelo.

Uzimajući u obzir da će nova oprema i sprave u SRC Mrkodol privući još veći broj stanovnika/ca mjesne zajednice, instalirane su i dvije klupe te šest kanti za otpad kako bi se
preventivno spriječilo bacanje otpada na području sportsko-rekreacijskog centra misleći pritom i na očuvanje okoliša i zdravlje cijele zajednice ali i na razvijanje svijesti kod djece o ekologiji i zbrinjavanju otpada.

"Ovaj projekt je prvenstveno proveden zbog djece i mladih iz naše mjesne zajednice, iako će korisnici biti i odrasli, zapravo svi stanovnici/ce. Provedbom projekta ostvarili smo uvjete za adekvatnu tjelesnu aktivnost i razvoj sposobnosti, rasteretili smo roditelje što se tiče prijevoza djece i slobodnog vremena te druženja djece koje će se odsad odvijat na igralištu u selu i tim ćemo ih maknuti od računala, laptopa i mobitela", poručili su iz Mjesne zajednice Mrkodol.

Foto: PR / Projekt "Opremanje SRC Mrkodol street workout opremom i dječjim igralištem"

Podsjetimo, na području SRC Mrkodol ranije se nalazilo spomen obilježje za poginule branitelje u Domovinskom ratu, I. Svjetskom ratu i II. Svjetskom ratu, malonogometni teren sa asfaltnom podlogom, tribine, svlačionice, teren za košarku i rasvjeta terena za mali nogomet i košarku.

Također, iz MZ Mrkodol naglašavaju da su prvo selo u općini Tomislavgrad koje ima ovako kvalitetno i sadržajno opremljen sportsko-rekreacijski centar.

Projekt "Opremanje SRC Mrkodol street workout opremom i dječjim igralištem" mjesne zajednice Mrkodol iz Tomislavgrada realiziran je u okviru projekta "Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj" koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki "Grahovo" iz Bosanskog Grahova uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID.

Kopirati
Drag cursor here to close