Opremanje

MUP HNŽ-a odriješio kesu: Nabavljaju se uniforme, motorole i namještaj

Radari bi trebali biti nabavljeni za 200 tisuća maraka.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 12. 2020. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) odlučilo je za kraj godine 'odriješiti kesu' za poboljšanje osnovnih uvjeta za svoje zaposlenike.

Prvotno su raspisali proceduru za nabavu košulja dugih rukava, policijske jakne-bluze, policijskih zimskih hlača i uniformi za interventne grupe. Nabava je raspisana 24. studenog, a novac za oblačenje policajaca osiguran je Proračunom Županije, iako iznos nije naveden u obavijesti u nabavi.

Potom, dva dana kasnije raspisuju nabava za nove uređaje za nadzor i kontrolu vozila u prometu. Radari bi trebali biti nabavljeni za 200 tisuća maraka.

Istog dana pokrenut je proces nabave specijalne uniforme za ekstremne vremenske uvjete za oko 160 tisuća KM, kao i namještaja za šalter salu Policijske postaje Jablanica. Novi ambijent jablaničkog šaltera trebao bi koštati 50 tisuća maraka.

Uređaji za digitalne radio sustave, njih 48 komada, planira se nabaviti za 40.000 KM. Oprema bi se sastojala od DMR (Digitalni mobilni radio) repetitora s instalacijom (VHF), DMR fiksne stanice s instalacijom (VHF), DMR mobilne stanice s instalacijom (VHF) te DMR ručne stanice s instalacijom (VHF).

Procedure za nabavu opreme kao i imena odabranih ponuđača trebali bi biti poznati početkom prosinca.

Inače, MUP HNŽ-a prvotno je tijekom ove godine planirao utrošiti 37 milijuna maraka za nabavu sredstava za rad, ali je u kolovozu donijeta Odluka o izmjeni Plana javnih nabava gdje su iznosi umanjeni.

Milijuni pak ne trebaju brinuti policiju koju nema komesara i kojoj nedostaje pripadnika, budući da prema tvrdnjama premijera Županije i zastupnika u županijskoj Skupštini, Nevenka Hercega, MUP HNŽ-a ''jedna od najopremljenijih, najprofesionalnijih i najučinkovitijih policijskih organizacija u državi''.

 
Kopirati
Drag cursor here to close