Simbolika

Most na Savi kod Gradiške i službeno spojen

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović koji je predvodio delegaciju BiH izjavio je da su spojene dvije obale i države...
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 10. 2021. u 13:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Most na Savi kod Gradiške danas je službeno spojen simboličnim zavarivanjem posljednje cijevi željezne konstrukcije i susretom delegacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske na sredini mosta.

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović koji je predvodio delegaciju BiH izjavio je da su spojene dvije obale i države, te da je optimist da će finalno uređenje mosta i izgradnja pristupnih cesta biti urađeni u planiranom roku.

- Time ćemo konačno završiti dugo zagovarani posao i staviti u funkciju most, carinski terminal, granični prelaz i druge objekte od evropskog značaja - naveo je Mitrović.

Planirano je da do proljeća bude završeno 500 metara ceste s bh. strane BiH i 50 metara u Hrvatskoj, nakon čega treba početi izgradnja pristupne saobraćajnice od šest kilometara s hrvatske strane.

Troškove izgradnje mosta od 19 milijuna eura po pola snose Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

Hrvatski dio financira Evropska unija, koja je i Bosni i Hercegovini osigurala grant od 3.2 milijuna eura za gradnju mosta.

Kopirati
Drag cursor here to close