UNDP

15 milijuna eura kroz projekt podrške poljoprivredno-prehrabenom sektoru

Na sastanku je rečeno da UNDP planira prilagođavanje podrške tekućeg projekta ''Via Dinarica'' potrebama i zahtjevima za oporavak turizma od posljedica pandemije COVID-19
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 05. 2020. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas sa stalnom predstavnicom UNDP-a u BiH Stelianom Nederom o mjerama za sanaciju negativnih efekata korona virusa na gospodarstvo u BiH.

Na videokonferenciji istaknuto je da UNDP radi na procjeni utjecaja korona virusa na ekonomiju, te da je odlučeno da definirani prioriteti, tekući projekti i proračuni budu prilagođeni pomoći gospodarstvu u BiH u cilju oporavka i boljeg poslovanja u budućnosti.

Delegacija UNDP-a informirala je ministra Košarca o aktualnim projektima pomoći. Navedeno je da se u okviru projekta ''EU4Business'', koji financira EU, a provode UNDP, Njemačka agencija za razvoj i Međunarodna organizacije rada, trenutno radi na prilagođavanju projektnih mjera podrške kako bi se podržala lokalna ekonomija i mali biznisi tijekom krize koju je izazvala pandemija korona virusa.

Istaknuto je i da je nedavno pokrenut projekt ''EU4Agri'' kroz koji će se u naredne četiri godine pružiti financijska podrška poljoprivredno-prehrambenom sektoru i ruralnom razvoju u iznosu od oko 15 milijuna eura.

Na sastanku je rečeno da UNDP planira prilagođavanje podrške tekućeg projekta ''Via Dinarica'' potrebama i zahtjevima za oporavak turizma od posljedica pandemije COVID-19. S tim u vezi, ministar Košarac apostrofirao je da je turizam jedna od najugroženijih gospodarskih grana u novonastalim okolnostima, te da intenzivno razgovara sa međunarodnim financijskim organizacijama kako bi se osigurala sredstva za oporavak ovog sektora.

Sugovornici su razmijenili mišljenje i o međunarodnoj financijskoj podršci za mala i srednja poduzeća. Tema razgovora bio je i energetski sektor, te je usuglašeno da je BiH na pragu ispunjenja europske obaveze od 40 posto obnovnjivih izvora energije u finalnoj potrošnji.

Kopirati
Drag cursor here to close