JP Parkovi

Kravica dobiva vidikovac, vodovodne objekte, nadzorne kamere...

U planu je i organizacija manifestacije ''Etno dani na Kravici“, izgradnja suhozida na donjem dijelu parkinga, postavljanje signalnih plutača...
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 03. 2019. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza ljubuških vijećnika je još jedna sjednica Općinskog vijeća na kojoj je, između ostalog, vijećnicima na uvid dostavljeno izvješće o radu za 2018. i program rada za 2019. godinu JP Parkovi Ljubuški.

Među brojnim planovima za tekuću godinu, kada je riječ o lokalitetu Kravica, ovo poduzeće planira izgraditi vidikovac, koji će turistima omogućiti dodatno mjesto za fotografiranje, a radit će se i na postavljanju dodatnih kamera za što bolju sigurnost turista.

Kako je navedeno u izvješću, u planu je i organizacija manifestacije ''Etno dani na Kravici“, izgradnja suhozida na donjem dijelu parkinga, postavljanje signalnih plutača, ali i javna nabava usluga izrade idejnog rješenja za Kravicu čime će se ojačati prepoznatljivost ovog lokaliteta.

Od važnijih radova u tekućoj godini, u sektoru održavanja javnih zelenih površina te lokalnih i nerazvrstanih cesta, vrijedi izdvojiti sadnju novih drvoreda, proizvodnju i sadnju sezonskog cvijeća, rezidbu drvoreda u užem gradskom području, postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije…

JP Parkovi će vršiti određene radove i na gradskom stadionu Babovac, gdje je planirano postavljanje umjetne trave na tamponiranom dijelu, nabava valjka te traktor-kosilice za lakše održavanje travnjaka, piše Radio Ljubuški.

U okviru svoje temeljne djelatnosti – proizvodnja i prodaja vode za piće, JP Parkovi će i u tekućoj godini nastaviti radove na održavanju vodovodne i kanalizacijske mreže kroz tekuće i investicijsko održavanje.

Također, nastavit će se s izgradnjom vodovodnih objekata, točnije crpne stanice Kapel Mala, vodosprema Podvodice s crpnom stanicom, vodosprema Gornje Dole s crpnom stanicom, vodosprema Gornje Dole s crpnom stanicom te vodosprema Greda s hidrofonskim postrojenjem. Ukupna vrijednost ugovorenih radova, opreme i usluga nadzora iznosi 1.458.905 KM. Za ovaj projekt Hrvatske vode su za 2019. godinu osigurale 500.000 KM, a ostatak Općina Ljubuški i JP Parkovi.

U cilju zadovoljenja kvalitetnijeg praćenja i kontrole, JP Parkovi razmišlja i o izgradnji vlastitog laboratorija vode za piće uz korištenje vlastitih kadrova. U strateškim planovima razvoja vodovoda je i formiranje službe i nabava opreme sukladno samoodrživom poslovanju poduzeća.

Kopirati
Drag cursor here to close