Bez riječi

Javno bez javnosti: Otkazana rasprava o Bunskim kanalima

Kao opravdanje za isključivanje javnosti Agencija je navela da su na portalu Bljesak.info pozvani svi građani Mostara koji, eto, ne bi mogli stati u bilo koju dvoranu...
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 05. 2022. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usmena rasprava (sic!) o postupcima za izdavanje prethodnih vodnih suglasnosti za izgradnju objekta mini hidroelektrane Buna 1 i 2 na rijeci Neretvi otkazana je.

Iako nema službene obavijesti, doznajemo kako je razlog otkazivanja to što pravnom opunomoćeniku Udruge građana Majski cvijet, koja se protivi gradnji, nisu dostavljeni nikakvi materijali pa se nakon pritužbe da ta strana ne zna na osnovu čega i o čemu će se razgovarati, Agencija za vodno područje Jadranskog mora odlučila odgoditi raspravu.

Inače, usmena rasprava trebala je biti zatvorena za javnost unatoč tomu što se radi o stvari od interesa javnosti i što zakoni nalažu da je javna rasprava (iako je u ovom slučaju ''umotana'' u riječ usmena) javna.

Kao opravdanje za isključivanje javnosti Agencija je navela da su na portalu Bljesak.info pozvani svi građani Mostara koji, eto, ne bi mogli stati u bilo koju dvoranu da raspravljaju o Bunskim kanalima i nečijoj namjeri da, unatoč protivljenju Gradskog vijeća i činjenici da se radi o zaštićenom području, gradi mini centrale.

Usmena rasprava, kao da se može raspravljati nečim drugim, bila je zakazana po zahtjevu gospodarskog društva Hercegovina građevinsko zanatstvo d.o.o. Mostar. No, kako nam je potvrđeno, aktivisti će, iako im nije jasno po kojoj se sada osnovi traži dozvola, inzistirati na tome da se javno objave dokumenti na osnovu kojih se vodi rasprava odnosno traži suglasnost kao i da na javnoj raspravi bude prisutna i javnost.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close