Sjednica

Grad Mostar utvrđuje broj taksi vozila i stajališta za taksi

Na području Grada Mostara postoji 32 taksi stajališta, na koja je raspoređeno 108 taksi stajališnih mjesta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 02. 2023. u 20:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovom Odlukom utvrđuje se broj taksi stajališta, broj stajališnih mjesta, broj auto-taksi vozila i Plan razmještaja auto-taksi vozila na području Grada Mostara, te visina naknade za jedno auto- taksi vozilo za stajališno mjesto.

Na području Grada Mostara postoji 32 taksi stajališta, na koja je raspoređeno 108 taksi stajališnih mjesta. Na području Grada Mostara biti će raspoređeno maksimalno 172 taksi vozila.

Prema ovoj odluci broj taksi vozila na području Grada Mostara, a sukladno stavu (3) ovog članka utvrđuje se u omjeru jedno (1) vozilo na 700 stanovnika, te u omjeru jedno (1) vozilo na 50.000 (pedeset tisuća) dolazaka turista u Grad Mostar.

Podaci za utvrđivanje mjerila iz stavka (3) ovog članka pribavljaju se od Federalnog zavoda za statistiku i Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije.

Taksi stajališta se označavaju na način propisan Pravilnikom o uvjetima koje moraju ispunjavati taksi stajališta („Narodne novine Hercegovačko-neretvanske županije“ broj 10/13). Na vertikalni prometni znak iz prethodnog stavka postavlja se i dodatna ploča na kojoj su navedene pravne i fizičke osobe kojima je na tom taksi stajalištu dodijeljeno stajališno mjesto.

Na jedno taksi stajališno mjesto raspoređuje se jedno (1) taksi vozilo fizičke osobe taksi prijevoznika, odnosno dva (2) taksi vozila pravne osobe taksi prijevoznika. Na  taksi stajalištu ne može stajati više taksi vozila od broja obilježenih taksi stajališnih mjesta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close