Za čišći grad

Grad Široki Brijeg nabavio komunalno vozilo vrijedno 285.000 KM

Vrijednost vozila sa svim priključcima iznosi 285.000 KM s PDV-om, a financirano je s tri strane.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 05. 2018. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak je na prostoru Duhanske stanice u Širokom Brijegu održana prezentacija malog komunalnog vozila ''Muvo''.

Višenamjensko komunalno vozilo kupljeno je kako bi gradske površine bile što bolje i lakše održavane. Na prezentaciji su pored direktora JKP Čistoća Zorana Sliškovića nazočili gradonačelnik Miro Kraljević, pomoćnik gradonačelnika Predrag Naletilić i pomoćnik ministra prostornog uređenje i zaštite okoliša ŽZH Zdenko Mandić.

Vrijednost vozila sa svim priključcima iznosi 285.000 KM s PDV-om, a financirano je s tri strane. Iznos od 75.000 KM sufinanciralo je Ministarstvo prostornog uređenje i zaštite okoliša ŽZH kroz javni poziv, dok su ostali dio sredstva osigurali Grad Široki Brijeg i JKP Čistoća.

Vozilo je proizvedeno 2012. godine u Hrvatskoj, dok su priključci novi. Posjeduje pogon 4x4. Kao što smo već rekli, vozilo ima višenamjenske funkcije. Priključci koje posjeduje odnose se na: trostrani kiper sanduk, vakumska čistilica s opremom (rezervoar za otpad 1,6m³, rezervoar vode od 300 litara, prednje četke, dodatna visokotlačna pumpa i posebno usisno crijevo), prednja kranska kosilica dohvata do 4 metra i snježni plug.

Direktor JKP Čistoća Zoran Slišković naglasio je kako je vozilo ove marke i proizvođača, s opremom koju posjeduje i mogućnostima, među prvim vozilima takve vrste u BiH. Istaknuo je kako postoji mogućnost nadogradnje i novih priključaka, a cilj je u sljedećem razdoblju osigurati sredstva za nabavku podizne platforme za radove na rasvjetnim tijelima, pročeljima zgrada i pri održavanju krošnji stabala na području grada i drugih potrebitih aktivnosti.

Nadamo se da će Široki Brijeg biti još čistiji i ugodniji za život svim građanima.

Kopirati
Drag cursor here to close