Grant sredstava

Grad Mostar dobio devet novih biznisa

U mostarskoj vijećnici je u ponedjeljak održano potpisivanje ugovora s korisnicima granta "Pokreni svoj posao".
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 01. 2023. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Grad Mostar dobio je devet novih biznisa, a to je najmanje deset novih radnih mjesta'', rečeno je na današnjoj svečanoj ceremoniji potpisivanja ugovora o donijeli grant sredstava ''Pokreni svoj posao'' koje se održalo u Vijećnici Grada Mostara.

Projekt ''Pokreni svoj posao'' provodi se u okviru projekta ''LiNK-ujmo se radi podrške novim biznisima LiNK4StartUps'', koji financira delegacija Europske unije u BiH i Savezna Republika Njemačka. Novim biznisima bit će pružena financijska podrška za nabavku stalnih sredstava za rad te mentorska podrška kroz prvu godinu poslovanja.

Foto: Bljesak.info / Potpisivanje ugovora sa korisnicima granta "Pokreni svoj posao"

Direktorica Centra usluga LiNK Alisa Gekić kazala je kako su ovim potpisivanjem podržali 24 nova biznisa na području gradova Mostara i Konjica i Općine Prozor- Rama, s tim da ih je najviše u Mostaru.

''Nama je jako drago ispred Udruženja LiNK da smo na ovom projektu ostvarili direktnu sinergiju s strukturama gradske uprave, prvenstveno s Biznis servis centrom Grada Mostara. Zajedničkim aktivnostima možemo privući još više sredstava Europske unije za Grad Mostar, a i za druge projekte vezanie za ekologiju, prometnu infrastrukturu i drugo'', kazao je predsjednik udruženja "LiNK" Tomislav Majić.

Foto: Bljesak.info / Potpisivanje ugovora sa korisnicima granta "Pokreni svoj posao"

Ocijenio je kako su ovim prokletom ostvarili direktnu sinergiju sa strukturama Gradske uprave, a smatra i da zajedničkim aktivnostima mogu privući još više sredstava Europske unije za Grad Mostar i druge projekte.

Udruženja Link dobitnicima grant sredstava bit će kao mentori na raspolaganju iduću godinu dana.

Mostarski gradonačlenik Maro Kordić tom prilikom je istaknuo kako je ovo još jedna od masu aktivnosti koje čini ova Gradska uprava zajedno s nevladinim sektorom kako bi smo poboljšali uvjete za otvaranje novih radnih mjesta u gradu Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Potpisivanje ugovora sa korisnicima granta "Pokreni svoj posao"

''Gradska uprava je otvorena za njih i kroz Biznis centar grada Mostara. Suradnja s Linkom postoji već duže vrijeme i ona će se nastaviti . Grad Mostar također je zainteresiran pomagati ovakve biznise i kroz proračun. Opredijeljeni smo da stvorimo uvjete mladim ljudima koji žele pokušati svoju budućnost ostvariti u Mostaru'', kazao je Kordić.

Foto: Bljesak.info / Potpisivanje ugovora sa korisnicima granta "Pokreni svoj posao"

Projekt "LiNK4startUps" provodi se u okviru programa "EU4BusinessRecovery – COVID-19 Investment Response" koji financiraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka, a provodi UNDP u partnerstvu s GIZ-om i Međunarodnom organizacijom rada (ILO).

Projekt implementiraju: Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Grad Mostar, Grad Konjic, Općina Prozor- Rama, Služba za zapošljavanje HNŽ-a, Univerzitet  "Dzemal Bijedić" Mostar - Ekonomski fakultet, RadIN d.o.o. Mostar, Eurosjaj d.o.o Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close