Ponovno

Federalna injekcija od pola milijuna KM za mostarske kolektore

Gradonačelnik se ranije pohvalio kako su ''ceste, šetnice i vodovod u Mostaru obnovljeni od ušteda na kolektorima''
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 10. 2020. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH odobrila je Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izdvajanje 500.000 KM za financijsku pomoć Mostaru u realizaciji Ugovora o izgradnji glavnih obalnih kolektora u ovom gradu u okviru WATSAN FBiH projekta.

Iz Vlade podsjećaju da je Federalna vlada je na 238. sjednici održanoj 1. listopada 2020. godine zadužila Federalno ministarstvo financija da pripremi Prijedlog odluke o izdvajanju ovih sredstava iz Tekuće rezerve Vlade Federacije Proračuna FBiH za 2020. godinu, priopćeno je iz Vlade.

Dodijeljeni novac federalne Vlade jedna je u nizu injekcija za izgradnju pročistača u Mostaru, iako točan iznos koji je uložen u kolektorsku mrežu nije poznat. Gradonačelnik Ljubo Bešlić u svibnju je medijima kazao kako je ''dosadašnji utrošak novca za pročistač oko 23 milijuna maraka, a za kolektore još 23 milijuna''.

Dobar dio novca za sustav koji će izlijevati čistu vode u Neretvu, dala je naravno i međunarodna zajednica. Tako su iz Veleposlanstva Švedske poručili kako više neće ulagati u infrastrukturne projekte Mostara dok im se ne prezentira kako je donirani novac utrošen. Gradonačelnik je to komentirao kako nikakve reakcije Veleposlanstva nisu upućene Gradu.

Ipak, gradonačelnik se ranije pohvalio kako su ''ceste, šetnice i vodovod u Mostaru obnovljeni od ušteda na kolektorima''. Pitanje je hoće onda i ovih pola milijuna maraka ići za kolektorsku mrežu ili za ceste i šetnice.

Kopirati
Drag cursor here to close